Transporturile din Germania, paralizate de o grevă

  • Reţeaua de transport din Germania este aproape blocată luni.
  • Asta după ce două dintre cele mai mari sindicate din ţară au anunţat că intră în grevă.
  • Protestul afectează transporturile cu autobuzul, metroul, trenul, vaporul şi avionul.
774 afișări
Imaginea articolului Transporturile din Germania, paralizate de o grevă

Transporturile din Germania, paralizate de o grevă

Personalul din transporturile publice a început greva de 24 de ore la miezul nopţii. Sindicatele cer salarii mai mari pentru a-şi ajuta membrii să facă faţă inflaţiei, potrivit BBC.

Greva de luni este cea mai mare din ultimele decenii în Germania deoarece sunt implicate cele mai mari sindicate din ţară. Verdi reprezintă aproximativ 2,5 milioane de angajaţi din sectorul public, inclusiv din transportul public şi din aeroporturi. EVG reprezintă aproximativ 230.000 de angajaţi de la Deutsche Bahn, operatorul feroviar naţional al Germaniei, precum şi de la alte companii de autobuze.

Sindicaliştii speră să crească presiunea asupra angajatorilor înainte de o nouă rundă de negocieri salariale care va avea loc luni.

Verdi vrea să asigure o creştere salarială de 10,5% pentru personal, în timp ce celălalt sindicat implicat, EVG, doreşte o majorare de 12%.

Operatorul feroviar naţional al Germaniei, Deutsche Bahn, a condamnat aceste planuri şi le-a descris ca fiind „complet excesive, nefondate şi inutile".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici