Trei copii din Vaslui au fost găsiţi de poliţişti abandonaţi de părinţi în casă flămânzi şi murdari

Trei copii cu vârste cuprinse între cinci luni şi patru ani din localitatea vasluiană Grumezoaia au fost abandonaţi în casă, bolnavi, flămânzi şi murdari de către părinţi, poliţia intervenind pentru a-i scoate din familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1619 afișări
Imaginea articolului Trei copii din Vaslui au fost găsiţi de poliţişti abandonaţi de părinţi în casă flămânzi şi murdari

Trei copii din Vaslui au fost găsiţi de poliţişti abandonaţi de părinţi în casă flămânzi şi murdari (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Vecinii au sunat imediat la 112 şi au cerut ajutor, dar în momentul în care ambulanţa a sosit la faţa locului, s-au întors şi părinţii acasă. Aceştia au refuzat să lase echipajul medical să intervină. Potrivit prefectului judeţului, Daniel Olteanu, tatăl copiilor a devenit agresiv şi a fost solicitată intervenţia poliţiei.

„Este inadmisibil să îţi laşi copiii în casă, singuri, flămânzi şi murdari. Fetiţa de cinci luni era deshidratată şi în stare foarte gravă, constat că, din păcate, am uitat să fim oameni. Este imposibil să se întâmple aşa ceva. Ce părinţi sunt aceia care îşi lasă copiii singuri în casă şi pleacă în lume? Ce fac autorităţile locale, ce face asistentul social, care ar fi trebuit să ştie că este o familie cu probleme. Mai mult, tatăl nu are grijă de copii, dar acum face scandal şi refuză să-i dea. Îi vom lua cu poliţia, micuţii au nevoie urgent de îngrijiri medicale”, a declarat sâmbătă, corespondetului MEDIAFAX, prefectul judeţului Daniel Olteanu.

Cei trei copii, o fetiţă de cinci luni, un băieţel de doi ani şi un altul de patru ani vor fi aduşi la Spitalul Huşi, în acest caz fiind sesizată şi Protecţia Copilului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici