Trei din cei cinci arestaţi în cazul furtului maşinii lui Becali au fost eliberaţi din arest

Trei dintre cele cinci persoane încarcerate în scandalul privind furtul maşinii lui Gigi Becali au fost eliberate din arest, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la miezul nopţii, ca urmare a expirării mandatului.

360 afișări
Imaginea articolului Trei din cei cinci arestaţi în cazul furtului maşinii lui Becali au fost eliberaţi din arest

Trei din cei cinci arestaţi în cazul furtului maşinii lui Becali au fost eliberaţi din arest (Imagine: Mediafax Foto)

Cei trei sunt Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu şi Nicolae Dumitraşcu.

Cătălin Zmărăndescu şi Ştefan Dediu au fost eliberaţi din arestul Secţiei 13 de Poliţie, iar Dumitraşcu, din cel al Secţiei 20 Poliţie.

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, cercetarea în libertate atât a celor trei, cât şi a altor doi, Marcel Popa şi Marian Milea, judecătorii respingând recursul procurorilor la decizia prin care instanţa inferioară a decis, în urmă cu o săptămână, să nu le prelungească mandatele de arestare preventivă.

Decizia instanţei Tribunalului Bucureşti a fost luată cu opinie majoritară, ceea ce înseamnă că doar doi din cei trei judecători din complet au optat pentru eliberarea celor cinci. Opinia separată, în sensul admiterii recursului procurorilor, a fost a preşedintelui completului care a judecat cauza, judecătoarea Adina Radu.

Marcel Popa şi Marian Milea, arestaţi în 14 şi 17 aprilie, rămân în arest până în 12 şi respectiv 15 mai, Tribunalul respingând recursul lor la hotărârea instanţei prin care au fost încarceraţi.

Judecătoria Sectorului 1 care a respins, în urmă cu o săptămână propunerea procurorilor de prelungire a arestării preventive în cazul lui Cătălin Zmărăndescu, Nicolae Dumitraşcu, Ştefan Dediu, Mihai Mila şi Marcel Popa, a apreciat că aceştia trebuie cercetaţi în libertate pentru egalitate de tratament cu hoţii maşinii omului de afaceri, pentru că nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică şi nu au încercat influenţarea anchetei.

În 2 aprilie, Becali a fost reţinut de procurori, fiind acuzat, alături de Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela, de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici