Trei medicamente oncologice ajung marţi în România pentru patru spitale, dintre care două de copii

Compania Unifarm aduce în România, de marţi, trei dintre medicamente oncologice cu probleme de aprovizionare, care vor fi distribuite către institutele oncologice din Bucureşti şi Cluj-Napoca, precum şi spitalelor de copii "Sf. Maria" Iaşi şi "Marie Curie" Bucureşti, informează Ministerul Sănătăţii.

322 afișări
Imaginea articolului Trei medicamente oncologice ajung marţi în România pentru patru spitale, dintre care două de copii

Trei medicamente oncologice ajung marţi în România pentru patru spitale, dintre care două de copii (Imagine: Shutterstock)

Este vorba despre medicamentele cu substanţele active Methotrexate (formă orală, comprimate 2,5 mg - 400 cutii a câte 20 de comprimate fiecare flacon), Dacarbazinum (soluţie injectabilă, flacon 200 mg, 600 de flacoane) şi Daunorubicinum (soluţie injectabilă - 800 de cutii), precizează sursa citată.

Medicamentele vor fi direcţionate către cele patru unităţi sanitare menţionate, în conformitate cu solicitările acestora.

Cele trei produse fac parte din donaţia de medicamente pe care firma Sanofi-Aventis România o face în baza ordinului de ministru 456/2012.

La 20 iunie, Ministerul Sănătăţii a precizat că disfuncţionalităţi la aprovizionarea unităţilor sanitare cu medicamente oncologice au fost identificate, în ultima perioadă, la doar şase dintre cele 25 de DCI (denumiri comune internaţionale) la care, în martie, se înregistrau probleme din acest punct de vedere.

Cele şase medicamente menţionate atunci erau Fluorouracilum, Bleomycinum Sulfas, Vinblastine, Methotrexatum (forma orală), Cisplatinum şi Dacarbazinum, ultimele două existând, la acel moment, la Institutul Oncologic din Cluj, după cum au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici