Trei membri CSM cer sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul judecătoarei care a anulat hotărârile pe complete de cinci

Trei membri CSM îi cer Liei Savonea să se discute în plen posibilitatea de a fi sesizată Inspecţia Judiciară în legătură cu judecătorul Nicoleta Nolden, de la Curtea de Apel Bucureşti, care a dat o decizie ce a permis celor condamnaţi în dosarul lui Liviu Dragnea să formuleze contestaţii.

2868 afișări
Imaginea articolului Trei membri CSM cer sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul judecătoarei care a anulat hotărârile pe complete de cinci

Trei membri CSM cer sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul judecătoarei care a anulat hotărârile pe complete de cinci

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că judecătorii Mihai Bălan, Bogdan Mateescu şi Andrea Chiş îi cer şefei CSM, Lia Savonea, să se discute în plenul CSM cazul judecătoarei Nicoleta Nolden şi posibilitatea de a fi sesizată Inspecţia Judiciară.

Judecătoarea Nicoleta Nolden a fost cea care a pronunţat o decizie care deschide inculpaţilor condamnaţi în dosarul DGASPC Teleorman, privind angajările fictive, să formuleze contestaţii.

Avocaţii din dosarul DGASPC, în care a fost condamnat Liviu Dragnea, au putut depune contestaţie având la bază o decizie a CAB care anulează hotărârile CSM şi ICCJ ce vizează constituirea completelor de 5 judecători.

Conform motivării deciziei Curţii de Apel Bucureşti, nepublicarea unui act normativ în Monitorul Oficial atrage „sancţiunea inexistenţei şi pe cale de consecinţă a inopozabilităţii, aplicându-se prin analogie dispoziţiile art.100 lit.f şi art.108 alin.4 din Constituţia României”.

Taguri:
csm,
ij,
judecătoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici