Trei români, arestaţi după ce au condus camioane cu piersici şi pepeni, între care erau ascunse droguri

Poliţiştii au destructurat o importantă reţea internaţională de trafic de droguri, bănuită că a transportat 800 de kilograme de canabis din Spania în Germania, în reţea fiind implicaţi şi 3 români. Aceştia au condus camioane cu piersici şi pepeni, între care erau ascunse droguri.

1365 afișări
Imaginea articolului Trei români, arestaţi după ce au condus camioane cu piersici şi pepeni, între care erau ascunse droguri

Trei români, arestaţi după ce au condus camioane cu piersici şi pepeni, între care erau ascunse droguri

Potrivit IGPR, ancheta a pornit de la o captură de 120 de kilograme de canabis, făcută de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt, în august 2018, pe Autostrada A9, în urma unui control asupra unui camion condus de un cetăţean român, care transporta piersici. Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Ulterior, poliţiştii din România, alături de autorităţile vamale din Germania şi Poliţia din Spania au intrat pe fir şi au constatat că, la nivel internaţional, exista o grupare de traficanţi foarte activă, care derula activităţi de transport, de comercializare a drogurilor şi nu numai.

În baza delegării DIICOT, poliţiştii români au desfăşurat activităţi complexe pentru strângerea probatoriului şi, prin schimb de informaţii cu autorităţile din Germania, s-a reuşit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcţionarii vamali din Köln. Aceştia au descoperit, într-un camion încărcat cu pepeni, provenind din Spania şi condus de un cetăţean român, alte 100 de kilograme de canabis. Urmând acelaşi tipar, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton.

Împotriva şoferului român, în vârstă de 49 de ani, şi a altor doi complici (cu cetăţenie turcă şi română), bănuiţi a fi membri ai grupării infracţionale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că au existat, în trecut, opt transporturi, fiecare a câte 100 kilograme de canabis, din Spania spre Koln şi Berlin.

Liderul grupării infracţionale, un cetăţean german de 37 de ani, a fost identificat şi arestat în 10 ianuarie 2019, la Köln.

Au fost făcute şase percheziţii domiciliare şi la sediul firmelor din Köln, Königswinter, Dormagen şi Berlin, context în care s-au descoperit, în plus faţă de numeroase mijloace electronice, şi o maşină de mare valoare, cu ascunzători fabricate, iar din apartamentul din Köln al germanului de 37 de ani au fost confiscaţi în jur de 50.000 de euro, în numerar.

De asemenea, pe parcursul percheziţiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantaţie de interior cu aproximativ 1.000 de plante de cannabis.

Membrii grupării sunt, în continuare, în stare de arest preventiv. Investigaţiile continuă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici