Trei tinere intoxicate cu produse etnobotanice cumpărate din weedshoop

Trei tinere au ajuns, joi, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, în urma intoxicaţiei cu produse etnobotanice cumpărate de la magazine de tip weedshop, medicii susţinând că numărul cazurilor de acest gen a crescut îngrijorător în ultima perioadă.

178 afișări
Imaginea articolului Trei tinere intoxicate cu produse etnobotanice cumpărate din weedshoop

Trei tinere intoxicate cu produse etnobotanice cumpărate din weedshoop (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, Tudor Ciuhodaru, a declarat că tinerele au ajuns la spital având sindrom halucinator, fiind necesară intervenţia imediată a medicilor.

"O tânără în vârstă de 19 ani şi una de 18 ani au fumat împreună produse etnobotanice. La internare aveau un sindrom halucinator însoţit de reacţii vegetative, ceea ce a necesitat imediat măsuri terapeutice de urgenţă. Testele multidrog efectuate în UPU au fost negative şi au indicat că amestecul acestor produse etnobotanice este responsabil de efectele clinice", a afirmat medicul ieşean.

Tudor Ciuhodaru a adăugat că pacientele au rămas internate la secţia de toxicologie din cadrul spitalului şi că evoluţia stării lor de sănătate este favorabilă.

"Numărul cazurilor de acest gen creşte îngrijorător. Sperăm ca legiferarea interzicerii comercializării produselor etnobotanice cu efect halucinogen să ducă la scăderea numărului acestor cazuri, care pot fi fatale", a mai spus Ciuhodaru.

În acest an, mai mulţi tineri au fost trataţi în spitalele ieşene după ce au fumat ţigări din plante cu efect halucinogen.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, recent, că magazinele care vând produse etnobotanice cu efecte halucinogene ar putea fi închise în câteva luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici