Trei tineri care le-au arătat britanicilor că România nu-i aşa ca-n tabloidele de la Londra. „Când le-am explicat cum stă treaba cu ţara asta, cred că i-am făcut un pic invidioşi”

Dacă unii români vorbesc încă despre „visul american”, alţii au ajuns să trăiască „visul britanic”, informează Gândul.info.

14552 afișări
Imaginea articolului Trei tineri care le-au arătat britanicilor că România nu-i aşa ca-n tabloidele de la Londra. „Când le-am explicat cum stă treaba cu ţara asta, cred că i-am făcut un pic invidioşi”

Trei tineri care le-au arătat britanicilor că România nu-i aşa ca-n tabloidele de la Londra. „Când le-am explicat cum stă treaba cu ţara asta, cred că i-am făcut un pic invidioşi”

Sunt tineri şi au plecat din ţară cu aşteptări mari, hotărâţi să arate de ce sunt în stare, departe de casă, în instituţii de învăţământ de top. Ştefania nici nu a împlinit 24 de ani şi deja se poate mândri că a ajuns la una dintre cele mai importante companii media din Marea Britanie, Sky, urmându-şi astfel pasiunea pentru televiziune.

Răzvan visează să lucreze în securitate şi-şi vede viitorul în Marea Britanie. Carmen învaţă tainele geneticii în unele dintre cele mai performante laboratoare şi vrea să facă lumea mai bună. Ei sunt doar trei dintre românii care au plecat din România şi au reuşit să-şi găsească o „nouă familie” pe tărâm britanic şi să le arate celor din Regat că românii nu-s chiar atât de răi pe cât au fost prezentaţi, de-a lungul timpului, în tabloidele britanice: cerşetori, hoţi şi infractori.

„Când le-am explicat cum stă treaba cu ţara asta, cred că i-am făcut un pic invidioşi”, spune Răzvan. Cu toţii simt acum nemulţumirea din rândul tinerilor referitoare la votul care scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană, dar rămân optimişti, cu gândul că aventura lor englezească va continua.

Drumul Ştefaniei din România la Sky News

Povestea Ştefaniei Popescu începe pe când era clasa a X-a şi a plecat într-o tabără şcolară la Oxford, tocmai pentru a vedea ce înseamnă viaţa de student în Marea Britanie.

Cele două săptămâni petrecute acolo au făcut-o pe tânăra româncă să se îndrăgostească de sistemul de învăţământ britanic şi să viseze să ajungă acolo. A fost imboldul de care Ştefania a avut nevoie pentru a face paşii următori şi a ajunge studentă la Birmingham City University, unde a aplicat pentru un program de studii axat pe mass-media şi comunicare.

„Dimineaţa participam la cursuri de engleză, după-amiaza la activităţile pe grupe, iar seara la petrecerile tematice. Acela a fost momentul în care m-am îndrăgostit de sistemul de educaţie britanic şi de ideea de a avea prieteni din toate colţurile lumii. N-am stat mult pe gânduri şi am ales să-mi urmez visul. Am aplicat pentru studii în Marea Britanie. Dar asta nu a fost tot. Mass-media m-a pasionat de mica, aşa că ştiam exact pe ce domeniu vreau să merg, înainte să-mi depun aplicaţia”, povesteşte Ştefania.

A plecat din oraşul ei natal, un mic oraş de provincie şi a ajuns într-o lume cu totul nouă, diferită de cea cu care se obişnuise. „Aş minţi dacă aş spune că nu a fost greu la început. Să-mi las părinţii la aeroport şi să plec într-un oraş străin, unde nu cunoşteam pe absolut nimeni este destul de dificil de suportat. În primul an, am avut ocazia să văd cum este viaţa de cămin acolo. Am cunoscut studenţi din toată lumea, iar cu câţiva am legat prietenii pe viaţă. Lumea de aici este foarte prietenoasă şi niciodată nu te simţi în plus lângă ei”, explică tânăra, spunând că un rol important în integrarea sa l-a avut şi specificul facultăţii sale, care încurajează interacţiunea între studenţi, lucrul în echipă şi petrecerile tematice. Toate aceste mici detalii au reuşit să-i dea Ştefaniei încredere în sine şi confort.

A urmat cursuri de televiziune la Universitatea din Birmingham şi, după trei ani în care practica a fost principala activitate, tradusă prin acces la aparatură de ultimă oră, trei studiouri de televiziune şi încurajarea unei gândiri creative, bazate pe libera exprimare a ideilor, a ajuns la Londra, la Sky, una dintre cele mai mari companii media din Marea Britanie.

„Lucrez de 2 ani la Sky şi sunt îndrăgostită de companie. Pun atât de mult accent pe dezvoltarea invidividuală, încât nici nu mă gândesc să lucrez în altă parte. Ni se oferă posibiltiatea de a participa la diverse cursuri externe pentru a ne îmbogăţi cunoştinţele, primim măriri de salariu în fiecare an în funcţie de performanţa şi interesul pe care il arătăm pe parcursul anului, avem asigurare de sănătate gratis, reduceri, restaurante, baruri şi sală de fitness în incintă. Angajaţii sunt puşi pe primul loc. Ei ştiu foarte bine că dacă angajaţii sunt fericiţi, fară îndoială îşi vor face şi treaba ca la carte. Momentan lucrez într-un department numit Platforma de Control, unde monitorez canalele de televiziune şi orice alte servicii pe care Sky le oferă”, povesteşte Ştefania.

Citeşte continuarea pe Gândul.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici