Trei urşi au speriat oamenii în Harghita fiind necesară intervenţia jandarmilor

  • Urşii ajung din nou să coboare din munţi şi să intre în comunităţile umane
  • În Harghita, trei urşi au speriat o comună dar au fost îndreptaţi spre pădure
950 afișări
Imaginea articolului  Trei urşi au speriat oamenii în Harghita fiind necesară intervenţia jandarmilor

Fără restricţii. Trei urşi au speriat oamenii în Harghita. Jandarmeria a intervenit

Urşii s-au apropiat din nou de casele oamenilor din Voşlăbeni şi Băile Tuşnad. Trei animale sălbatice au fost îndepărtate spre pădure, în ultimele ore, anunţă, vineri dimineaţa, Jandarmeria Harghita.

Conform sursei citate, în cursul serii joi, au fost primite trei apeluri prin intermediul 112, prin care erau anunţate prezenţa unor urşi în Voşlăbeni şi Băile Tuşnad.

„Primul apel făcut de către o doamnă prin intermediul SNUAU 112, la ora 21:15, ne anunţa că în comuna Voşlăbeni un urs mare şi-a făcut apariţia lângă casele de pe strada Mihai Eminescu. Chiar dacă locuitorii au încercat să-l îndepărteze, un lucru pe care noi nu îl încurajăm, acesta nu a plecat. Patrula de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni a reuşit îndepărtarea acestuia din proximitatea caselor înspre pădure, dar la scurt timp în zonă şi-a făcut apariţia un alt urs, de această dată de talie mai mică. Şi acesta a fost reîntors în pădure”, potrivit Jandarmeriei Harghita.

La nici 20 de minute de la primul apel, tot prin intermediul 112, o altă persoană semnala prezenţa unui urs în apropierea unui magazin din staţiunea Băile Tuşnad, la o distanţă nu foarte mare de gara CFR din localitate.

„Pe timpul îndepărtării acestuia înspre pădure de către o patrulă de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, un alt domn a sunat la 112 pentru a anunţa prezenţa aceluiaşi urs în apropierea gării”, precizează sursa arătată anterior.

Echipajele de Jandarmerie prezente în cele două localităţi au acţionat pentru prevenirea oricăror incidente şi au rămas în zonă pentru a se asigura că urşii nu mai revin.

„Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, potrivit oficialilor Jandarmeriei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici