Trenuri anulate sau întârziate între Transilvania şi Moldova

Şase trenuri de persoane care circulă între Moldova şi Transilvania au fost anulate, iar alte şase circulă pe rute ocolitoare, urmând să ajungă la destinaţie cu întârzieri de până la patru ore, după ce calea ferată a fost blocată de copaci.

773 afișări
Imaginea articolului Trenuri anulate sau întârziate între Transilvania şi Moldova

Trenuri anulate sau întârziate între Transilvania şi Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează, printr-un comunicat, că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile mai mulţi copaci au căzut, marţi, pe calea ferată în zona Floreni - Grădiniţa – Lunca Ilvei, în mai multe puncte şi la intervale orare diferite.

Astfel, începând de marţi de la ora 22.25, circulaţia trenurilor a fost închisă între staţiile Vatra Dornei şi Ilva Mică şi se intervine cu utilaje pentru eliberarea copacilor căzuţi pe calea ferată.

Conform sursei citate, din această cauză patru trenuri de călători au acumulat în total 665 de minute întârziere.

De asemenea, au fost anulate şi şase trenuri de călători.

Directorul Regionalei CFR Iaşi, Constantin Axinia, a precizat că au fost anulate trenurile accelerat 1934 Galaţi-Cluj, cu plecare la ora 6.00 şi 1933 Cluj-Galaţi, cu plecare ora 9.10, trenurile personale 4205 Vatra Dornei – Bistriţa, 4206 Bistriţa- Vatra Dornei, 5704 Suceava – Bistriţa şi 5705 Bistriţa-Suceava.

"În aceste cazuri nu am avut altă soluţie pentru că nu puteam devia garniturile respective. Călătorii au fost informaţi despre anularea trenurilor”, a spus Axinia.

Potrivit şefului Regionalei CFR Iaşi, alte trei perechi de trenuri, respectiv trenurile accelerat Iaşi-Timişoara (1833 - plecare 6.12, 1765 - plecare 15.00 şi 1837 - plecare 20.21), precum şi cele care vin de la Timişoara spre Iaşi (1766, 1838, 1834) au fost deviate pe rute ocolitoare, acestea circulând pe traseul Iaşi-Paşcani-Bacău-Adjud-Comăneşti-Ciceu.

"Faţă de ruta normală, cea prin Suceava-Ilva Mică, noul traseu este mai lung cu câteva sute de kilometri. Întârzierile în acest caz sunt cuprinse între două şi patru ore. Au existat oameni care au renunţat la călătorie”, a precizat Constantin Axinia.

El a mai spus că niciun călător nu se află blocat în prezent în trenurile de pe raza regionalei ieşene.

"Echipele de intervenţie lucrează pe sectorul de cale ferată afectat de căderea arborilor. Sperăm, ca miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00 sau cel târziu la ora 16.00 să putem relua circulaţia în mod normal”, a spus Axinia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici