Tribunalul Bucureşti a decis punerea în libertate a lui Sile Pietroi

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri seară, eliberarea din arest preventiv a lui Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", cercetat pentru infracţiuni cu violenţă, însă punerea sa în libertate va fi decisă definitiv de instanţa superioară.

79 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti a decis punerea în libertate a lui Sile Pietroi

Tribunalul Bucureşti a decis punerea în libertate a lui Sile Pietroi

Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Vasile Fierbântu de a înlocui măsura arestării preventive în cazul lui cu cea a interdicţiei de a părăsi localitatea.

Decizia poate fi atacată cu recurs, care se judecă de Curtea de Apel Bucureşti.

Poliţiştii bucureşteni au ridicat, în 18 iunie, 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute în Capitală şi judeţul Ilfov.

În 28 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare, pentru 29 de zile, pe numele lui Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", Teodor Achim, Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", şi Dan Florin Auraru.

În cazul celorlalţi cinci membri ai grupării pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanţa Curţii de Apel Bucureşti le-a interzis să părăsească localitatea de domiciliu pe perioada cercetărilor.

Unul dintre cei patru arestaţi la sfârşitul lunii iunie, Teodor Achim - consilier local în comuna Pantelimon - a fost pus în libertate în 16 iulie, de către Curtea de Apel Bucureşti, după ce a formulat o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, fiindu-i interzis să se apropie de partea vătămată. Iniţial, Tribunalul Bucureşti respinsese această cerere, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Membrii grupării au fost audiaţi, în 18 iunie, la sediul Poliţiei Capitalei, iar Sile Pietroi a fost dat în consemn la frontieră, fiind prins în noaptea de 18 spre 19 iunie, la Giurgiu, după ce a fost urmărit de mai multe echipaje de poliţie.

Nouă membrii ai grupării au fost reţinuţi de procurori.

Parchetul a cerut arestarea lui Sile Pietroi şi a opt complici ai acestuia, Gică Pârvulescu, zis "Gică Boxeru", Andrei Ştefan Fierbântu, zis "Fane Pietroi", Dan Florin Auraru, Teodor Achim, Neagu Gheorghe, zis "Nicu Gogoneaua", Danile Niculae, Gabriel Alex Niculae, zis "Troacă" şi Dumitru Fierbântu.

Tribunalul Bucureşti respinsese, iniţial, propunerea şi nici nu a decis vreo altă măsură preventivă pentru aceştia pe perioada cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici