Video Trupul Patriarhului Teoctist, mutat în Palatul Patriarhiei (VIDEO)

Trupul Patriarhului Teoctist a fost mutat, marţi seară, în jurul orei 19.00, din Catedrala Mitropoliei, unde a fost depus cu o seară înainte, în Palatul Patriarhiei, a declarat Prea Sfinţitul Sebastian Ilfoveanu, arhiepiscop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului.

1 afișare

Sicriul a fost purtat pe braţe de mai mulţi preoţi, care au înconjurat biserica înainte de a fi depus în holul mare al Palatului Patriarhiei.

Arhiepiscopul vicar Sebastian Ilfoveanu a spus că slujba înmormântării va începe vineri, la ora 11.00, după şedinţa comemorativă a Sfântului Sinod la care sunt aşteptaţi reprezentanţi ai tuturor bisericilor ortodoxe din lume, dar şi ai celorlalte biserici.

Sebastian Ilfoveanul a anunţat o slujbă specială în cadrul funeraliilor, întrucât Teoctist a fost în trecut călugăr, ceea ce implică mai mult decât cântece şi rugăciuni, aşa cum se întâmplă în cazul mirenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici