Tulcea: Traficanţi de droguri trimişi în judecată după ce, un an, au distribuit etnobotanice în oraş

Opt bărbaţi din Tulcea au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi, printre altele, de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc, după ce, timp de mai bine de un an, au aprovizionat cu etnobotanice consumatorii din oraş.

324 afișări
Imaginea articolului Tulcea: Traficanţi de droguri trimişi în judecată după ce, un an, au distribuit etnobotanice în oraş

Tulcea: Traficanţi de droguri trimişi în judecată după ce, un an, au distribuit etnobotanice în oraş (Imagine: Vasile Magadean / Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Tulcea, cei opt tineri, cu vârste cuprinse între 21 de ani şi 36 de ani, au constituit în perioada 2013 - 2014 o grupare infracţională ce avea ca scop aprovizionarea cu etnobotanice a consumatorilor din municipiul Tulcea.

La sfârşitul lunii martie, poliţişti ai Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi Constanţa, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au făcut zece percheziţii domiciliare la membrii grupării infracţionale, fiind descoperite peste o mie de plicuri cu pulberi şi fragmente vegetale, 266 de role pentru confecţionarea artizanală a ţigaretelor, două cântare electronice şi două aparate de mărunţit.

"Toate substanţele pulverulente sau de natură vegetală, precum şi instrumentarul folosit la porţionarea, consumul sau cântărirea drogurilor au fost supuse expertizei, concluzionându-se că fac parte sau poartă urme ale drogurilor de risc, de mare risc sau substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive", se arată într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Tulcea.

De asemenea, anchetatorii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 15 telefoane mobile, 15 suporturi de stocare a datelor, 16 cartele SIM, o tabletă, nouă laptop-uri, o unitate centrală de calculator, şapte hard-disk-uri, dar şi 20.270 de lei şi 300 de euro.

Săptămâna aceasta poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorul de caz din cadrul DIICOT Tulcea au finalizat cercetările în acest dosar şi au dispus trimiterea în judecată a celor opt tineri, şase dintre ei în stare de arest preventiv, sub acuzaţiile de constituire ori aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici