Turcia: doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici într-o fabrică americană

  • Ostaticii sunt şapte angajaţi ai companiei Procter and Gamble (P&G).
  • Compania este situată în provincia Kocaeli, la 100 km sud-est de Istanbul.
  • Bărbaţii ar fi luat ostaticii în semn de protest împotriva atacurilor Israelului asupra Gaza.
2540 afișări
Imaginea articolului Turcia: doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici într-o fabrică americană

Turcia: doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici într-o fabrică americană

Doi bărbaţi înarmaţi au intrat în sediul companiei americane Procter and Gamble (P&G) din Gebze, Turcia, în provincia Kocaeli, şi au luat ostatici câteva persoane care se aflau înăuntru, în semn de protest faţă de atacurile Israelului asupra Gaza, relatează presa locală.

Ziarul turc Cumhuriyet informează că totul a început în jurul orei locale 15:00. În total, ar fi vorba despre 7 ostatici: 6 bărbaţi şi o femeie.

Ar fi 3 contabili din companie, un manager de proiect, în timp ce ceilalţi 3 sunt angajaţi din fabrică. La faţa locului au fost dislocate forţe de operaţiuni speciale, poliţie şi vehicule de urgenţă.

Unul dintre cei doi răpitori a fost fotografiat stând lângă un desen cu steagul palestinian şi cuvintele „pentru Gaza” pictate cu roşu pe perete. 

Drumul închis de forţele speciale

Alte imagini arată că poliţiştii au montat un cordon în jurul fabricii, una care produce în principal produse cosmetice.

Între timp, au apărut noi imagini în care cele 7 persoane luate ostatici par să sărbătorească ziua de naştere a uneia dintre persoanele răpite, după cum relatează ziarul turc Cumhuriyet.

Colegii pregătiseră din timp un tort pentru aniversare şi le ceruseră răpitorilor permisiunea de a sărbători. Potrivit unui martor contactat de DPA, ostaticii se află în prezent în cantina fabricii. În prezent, nu există declaraţii oficiale din partea autorităţilor turce.

Pe măsură ce eforturile de a-i convinge pe răpitori au continuat, la faţa locului a sosit şi guvernatorul oraşului Kocaeli, Seddar Yavuz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici