Turişti blocaţi în Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Un număr de 13 turişti rămaşi blocaţi, duminică, pe diverse trasee din Masivul Bucegi au fost ajutaţi de salvamontiştii din Buşteni să coboare în staţiune, pentru că, nefiind echipaţi corespunzător, nu au mai putut coborî singuri de pe munte.

51 afișări
Imaginea articolului Turişti blocaţi în Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Turişti blocaţi în Bucegi, recuperaţi de salvamontişti (Imagine: Mediafax Foto)

Mai multe grupuri de turişti veniţi în acest week-end pe Valea Prahovei au rămas blocate în Masivul Bucegi, pe Valea Caraiman, fiind nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru a-i ajuta pe turişti să coboare în staţiunea Buşteni.

Potrivit şefului de la salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au intervenit, duminică, pentru a ajuta un număr de 13 turişti rămaşi blocaţi pe Valea Caraiman, pe traseul cunoscut sub denumirea Jepii Mici, să coboare în staţiunea Buşteni.

Haiduc a declarat pentru MEDIAFAX că turiştii au urcat pe munte în grupuri formate din şase, patru, respectiv trei persoane, pe diverse trasee, dar nu au mai putut coborî singuri, solicitând intervenţia salvatorilor montani.

"Din cei 13 turişti, doar doi erau echipaţi corespunzător, ceilalţi purtând haine şi încălţăminte de oraş, total neadecvate unei călătorii pe munte", a spus şeful salvamont Buşteni.

Acesta a precizat că unii dintre turiştii blocaţi pe munte au ajuns până aproape de vârful Caraiman, zonă în care a fost semnalată producerea de avalanşe, însă din fericire nicio persoană nu a fost surprinsă de alunecările straturilor de zăpadă.

Mai mult, unul dintre turiştii blocaţi a făcut un atac de panică în momentul în care a constatat că nu mai poate coborî, bărbatul fiind legat de către salvamontişti cu hamuri şi corzi de alpinism şi ajutat să coboare în siguranţă.

Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că toate traseele din Bucegi, care au fost închise în perioada iernii, sunt în continuare interzise până la sfârşitul lunii aprilie urmând ca, în funcţie de condiţiile meteo, să se decidă dacă aceste trasee vor fi sau nu deschise turiştilor începând cu 1 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici