Ucraina şi Rusia s-au înţeles pentru deschiderea unui coridor umanitar la Mariupol

Ucrainenii au ajuns la un acord preliminar cu ruşii privind deschiderea unui coridor umanitar pentru civilii din oraşul asediat Mariupol, a declarat vicepremierul Guvernului din Ucraina.

752 afișări
Imaginea articolului Ucraina şi Rusia s-au înţeles pentru deschiderea unui coridor umanitar la Mariupol

Ucraina şi Rusia s-au înţeles pentru deschiderea unui coridor umanitar la Mariupol

„Am reuşit să ajungem la un acord prealabil asupra unui coridor umanitar pentru femei, copii şi persoane în vârstă. Având în vedere situaţia umanitară catastrofală din Mariupol, acesta este locul în care ne vom concentra eforturile astăzi", a scris pe reţelele de socializare Iryna Vereshchuk.

Încercările anterioare de creare a unor coridoare umanitare au eşuat.

Vereshchuk a declarat că tentativa de evacuare de marţi va începe la ora locală 14.00.

„Având în vedere situaţia foarte dificilă din punctul de vedere al securităţii, este posibil să apară schimbări. Aşadar, vă rugăm să urmăriţi mesajele oficiale relevante", a adăugat ea.

Marţi, Ministerul Apărării din Rusia a fost citat de agenţia de presă Reuters anunţând pentru miercuri o încetare a focului în zona din jurul combinatului siderurgic Azovstal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici