UE permite fermierilor să lase animale moarte pe câmp, drept hrană pentru vulturi

Parlamentul European a votat, săptămâna trecută, modificarea legii care interzicea fermierilor să lase animalele moarte pe câmp drept hrană pentru vulturi, acţiune salutată de Societatea Ornitologică Română (SOR) printr-un comunicat de presă de marţi.

207 afișări
Imaginea articolului UE permite fermierilor să lase animale moarte pe câmp, drept hrană pentru vulturi

UE permite fermierilor să lase animale moarte pe câmp, drept hrană pentru vulturi

Potrivit SOR, vulturii sunt cunoscuţi drept "sanitari ai naturii", eliminând rapid leşurile abandonate pe câmp, înainte ca acestea să devină focare de infecţie.

Legea UE care interzicea fermierilor să lase animalele moarte pe câmp a dus, notează SOR, la o scădere a numărului vulturilor - "cele mai impresionante păsări de pradă din Europa".

De modificarea legii vor beneficia şi alte animale necrofage, precum urşii şi lupii. Aceste schimbări au fost susţinute în Parlamentul European de Chris Davies (Marea Britanie), Sattu Hassi (Finlanda), Jens Holm şi Asa Westlund (Suedia).

Reprezentanţii SOR avertizează, totuşi, că este responsabilitatea guvernelor, acum, să implementeze legea în beneficiul populaţiei de vulturi din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici