UE prelungeşte cu încă un an şederea protejată a refugiaţilor ucraineni

Comisia Europeană a propus statelor membre UE să prelungească protecţia temporară pentru persoanele care fug de agresiunea rusă împotriva Ucrainei pentru încă un an, până la 4 martie 2026.

Urmărește
575 afișări
Imaginea articolului UE prelungeşte cu încă un an şederea protejată a refugiaţilor ucraineni

UE extinde cu încă un an protecţia pentru refugiaţii ucraineni

Protejarea refugiaţilor ucraineni înseamnă decontarea anumitor sume, în special pentru chirii şi pentru hrană, precum şi programe de încadrare în muncă.

Justificarea UE: „Având în vedere atacurile continue ale Rusiei asupra civililor şi criticilor de infrastructură în întreaga Ucraine, în prezent nu există nicio situaţie sigură şi condiţii durabile pentru întoarcerea oamenilor în Ucraina”.

Bruxelles-ul explică într-o notă că propunerea va fi pe masa miniştrilor Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne joi, 13 iunie, apoi le va reveni miniştrilor să adopte în mod oficial propunerea.

Pe de altă pate, Moscova acuză Ucraina şi UE că recrutează migranţi pentru atacurile din Rusia

Ucraina îşi intensifică eforturile, cu sprijinul serviciilor de securitate ale NATO, pentru a organiza atacuri teroriste şi acte de sabotaj în Rusia, inclusiv utilizarea lucrătorilor migranţi. Acest lucru a fost raportat de directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) şi al Comitetului Naţional Antiterorism (NAC), Aleksander Bortnikov.

„Preşedintele NAC a remarcat în discursul său că inamicul îşi intensifică eforturile cu sprijinul Statelor Unite şi al altor ţări NATO pentru a comite atacuri teroriste şi acte de sabotaj pe teritoriul Rusiei, încercând să slăbească resursele ruseşti, şi provoacă panică în rândul populaţiei”, a declarat NAC după întâlnirea de astăzi.

Serviciile de securitate Ucraina şi NATO „căută şi recrutează autori de crime de mare profil, inclusiv în rândul lucrătorilor migranţi”, a declarat Bortnikov la întâlnire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici