Un alt caz Piteşti. Şpăgi de până la 7.000 de euro pentru a obţine permisul de conducere la Suceava

  • 67 de percheziţii au avut loc azi în Bucureşti şi cinci judeţe din ţară.
  • Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava.
  • Aceştia facilitau obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere.
  • Un permis auto obţinut "pe blat" costa între 5.000 şi 7.000 de euro.
  • Procurorii au descoperit aproape un milion de euro ascunşi în pereţi, seifuri şi găleţi.
3829 afișări
Imaginea articolului Un alt caz Piteşti. Şpăgi de până la 7.000 de euro pentru a obţine permisul de conducere la Suceava

Noi fabrici de permise au fost descoperite de procurori în Bucureşti şi cinci judeţe ale ţării: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău.

În schimbul unor sume consistente de bani, angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava şi alte persoane intermediau obţinerea permiselor de conducere şi înmatricularea maşinilor, în mod fraudulos.
 
Pentru a obţine permisul auto fără să aibă competenţele teoretice şi practice necesare, viitorii şoferi plăteau sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro. 
 
Nimeni alţii decât pericolele de pe şoşelele din România. 
 
În octombrie, DIICOT anunţa că zeci de permise de conducere falsificate provenite din Congo şi alte ţări africane au fost preschimbate în România. 
 
Una dintre cele mai mari fabrici de permise false, cea de la Argeş, a fost închisă după ani de zile. În 2014, instanţa a condamnat 28 de persoane, inclusiv foştii şefi de la permise. 
 
”Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai  Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. 
Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis,” a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici