Un an de la aprobarea Programului de creştere a natalităţii. Gabriela Firea: mii de cupluri au putut deveni părinţi

Mii de cupluri cu probleme medicale au primit o şansa pentru a-şi trata problemele de infertilitate şi să devină părinţi, spune, marţi, Gabriela Firea, la un an de la Programul naţional pentru creşterea natalităţii.

663 afișări
Imaginea articolului Un an de la aprobarea Programului de creştere a natalităţii. Gabriela Firea: mii de cupluri au putut deveni părinţi

Senatorul PSD, fost ministru al Familiei, Gabriela Firea, spune, marţi, că mii de cupluri cu probleme medicale au primit o şansa pentru a-şi trata problemele de infertilitate şi să devină părinţi.

„Un proiect pentru care m-am implicat mult şi am primit sprijinul coaliţiei de guvernare. Programul prin care sunt sprijinite cu 15.000 de lei cuplurile infertile, pentru proceduri de fertilizare in vitro, este un ajutor real! Sunt deja 10.000 de dosare depuse şi zeci de sarcini confirmate. Este sigur că vor fi rezultate bune. Primii copii se vor naşte până la finalul acestui an şi este o bucurie. Creşterea natalităţii este o prioritate şi trebuie să fie un proiect naţional! Predicţiile şi calculele specialiştilor sunt pesimiste, dar sunt sigură că prin proiectele de susţinere a familiilor, a cuplurilor infertile, prin accesul femeilor însărcinate la servicii medicale şi prin sprijinirea copiilor România va depăşi această criză majoră”, spune senatorul PSD Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, în prima jumătate a acestui an s-au născut puţin peste 73.000 de copii, cei mai puţini din ultimii 145 de ani.

„Sunt datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică care arată că tot în primele şase luni au decedat de 1,6 ori mai mulţi români decât s-au născut. Sunt date îngrijorătoare şi despre care tot am vorbit în ultimii ani. Sigur că sunt extrem de importante toate discuţiile despre economie, despre industrie sau infrastructură, dar fără măsuri clare pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor s-ar putea în viitor să nu mai rămânem prea mulţi români în ţară”, a mai spus Firea.

Aceasta a mai spus că se bucură că actuala coaliţie de guvernare este o prioritate această criză demografică.

„Am avut tot sprijinul necesar cât am ocupat funcţia de ministru al Familiei şi am lăsat în urmă câteva proiecte clare în acest sens. Am lăsat la Ministerul Familiei tot pachetul dedicat creşterii natalităţii şi susţinerii familiilor, aşa cum a fost el agreat: vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă şi grădiniţă; voucher Materna, în valoare de 2.500 de lei, pentru consultaţii şi analize gratuite pentru viitoarele mame; voucher de 1.500 de lei pentru tratamentele stomatologice ale copiilor; cardul familiilor numeroase + cardul naţional pentru tineret; concurs Naţional de Proiecte Pentru Familie. Sunt convinsă că Guvernul condus de Marcel Ciolacu va găsi resursele necesare”, a mai spus Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici