Un bărbat a fost surprins de o avalanşă în Munţii Făgăraş

Un bărbat care a urcat, vineri, la Bâlea Lac, şi sâmbătă dimineaţa intenţiona să coboare spre Bâlea Cascadă, a fost surprins de o avalanşă la 1.800 de metri altitudine.

19 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost surprins de o avalanşă în Munţii Făgăraş

Un bărbat a fost surprins de o avalanşă în Munţii Făgăraş (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Tânărul a fost descoperit după aproape trei ore de căutări, perioadă în care a stat la un metru sub zăpadă.

La coborâre a povestit că se simte bine, dar că i-a fost frică.

"Am crezut că mor. În prima oră am fost conştient, am auzit paşi în apropiere şi am strigat, dar nu m-au auzit. Apoi nu mai aveam aer şi cred că am adormit. Am reuşit însă înainte să sap cu mâna şi să-mi scor telefonul din buzunar. Am sunat la prieteni şi apoi pe 112 şi au venit să mă salveze", a declarat la coborâre, Sebi, tânărul din Bucureşti surprins de avalanşă.

Salvamontiştii sibieni au spus şi ei că este un caz unic.

"Este prima dată când victima unei avalanşe reuşeşte să ne sune singură de pe telefonul mobil. Căutările au durat foarte mult pentru că este ceaţă, bate vântul şi este un viscol cuplit acolo sus. Am fost nevoiţi să sondăm zăpada mai bine de 50 de minuet pentru a-l găsi", a declarat Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Un echipaj SMURD l-a preluat pe tânăr la sosirea la Bâlea Cascadă şi i-a acordat îngrijiri medicale. Starea lui este însă foarte bună, a suferit doar o hipotermie din cauza orelor petrecute în frig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici