Un bărbat din Braşov a fost obligat de instanţă să îşi lase copilul în vacanţă. Bărbatul se speriase de coronavirus

  • Fosta soţie a cerut, prin ordonanţă preşedinţială, să poată pleca în vacanţă cu fiul ei
  • Femeia a depus o cerere prin care tatăl să fie obligat să îşi dea acordul
  • Decizia nu este definitivă
1903 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Braşov a fost obligat de instanţă să îşi lase copilul în vacanţă. Bărbatul se speriase de coronavirus

Un bărbat din Braşov a fost obligat de instanţă să îşi lase copilul în vacanţă. Bărbatul se speriase de coronavirus

Un bărbat din Braşov e obligat de instanţă să îşi lase fiul să plece în vacanţă cu mama lui. Bărbatul îi interzisese copilului să plece inclusiv din cauza epidemiei de coronavirus. Decizia nu este definitivă. 

O femeie din Braşov a cerut, prin ordonanţă preşedinţială, magistraţilor Judecătoriei Braşov să poată pleca în vacanţă cu fiul ei. Femeia a cumpărat biletele pentru o vacanţă în Insulele Canarare, însă tatăl copilului, de care este despărţită, nu a vrut să accepte, astfel că ea a cerut rezolvarea acestei situaţii în instanţă.

Femeia a depus o cerere prin care tatăl să fie obligat să îşi dea acordul.

Copilul este în custodia celor doi, iar potrivit întelegerii, trebuie să îşi exprime acordul notarial atunci când copilul părăseşte ţara, „cu condiţia de a-şi comunica reciproc data plecării, destinaţia, perioada şi data întoarcerii în ţară", se arată în motivarea instanţei.

Femeia a arătat în instanţă că a cumpărat biletele pentru această vacanţă anul trecut, că fiul său a fost entuziasmat de călătorie, dar şi că abia după ce a făcut plata a aflat că în acest an şcolar nu va mai fi vacanţă în februarie.

La primul termen de judecată, tatăl copilului a spus că a fost informat despre vacanţa programată, dar nu i-au fost date detalii despre locul în care vor sta copilul sau date exacte. Bărbatul a invocat şi faptul că băiatul este elev în clasa pregătitoare, dar şi „epidemia de coronavirus ce s-a răspândit la nivel mondial".

„A refuzat să exprime acest acord dat fiind faptul că minorul se află în cursul anului şcolar, fiind înscris în clasa pregătitoare, pentru că reclamanta nu a făcut dovada sejurului în Insulele Canare, dar şi pentru că la nivel mondial oamenii se confruntă cu epidemia de coronavirus", se arată în motivarea instanţei.

Instanţa a decis să admită cererea femeii şi l-a obligat pe tată să îşi dea consimţământul: „Instanţa constată că reclamanta a depus la dosar înscrisuri privind achiziţionarea unui pachet turistic pentru un sejur în Insulele Canare (...), dar şi faptul că nu există date suficiente cu privire la faptul că prin călătoria în Spania şi în Italia sănătatea şi integritatea fizică a minorului ar fi puse în pericol din cauza epidemiei de coronavirus, acest risc putând exista şi în România".

Decizia nu este definitivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici