Un cadavru care ar putea fi al unuia dintre turiştii dispăruţi în Făgăraş, găsit în zona Victoria

Salvamontiştii şi jandarmii sibieni au găsit, joi, în jurul orei 11.00, la circa zece kilometri de oraşul Victoria, judeţul Braşov, cadavrul unui bărbat care se presupune că ar fi al unuia dintre cei doi turişti dispăruţi în urmă cu patru zile în Munţii Făgăraş.

46 afișări
Imaginea articolului Un cadavru care ar putea fi al unuia dintre turiştii dispăruţi în Făgăraş, găsit în zona Victoria

Un cadavru care ar putea fi al unuia dintre turiştii dispăruţi în Făgăraş, găsit în zona Victoria (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Echipajele mixte de jandarmi montani şi salvamontişti au descoperit un cadavru lângă Cabana Fata Pădurii, lângă râul Arpaş, la o distanţă de circa 10-13 kilometri de oraşul braşovean Victoria, a declarat Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu.

"Am găsit un cadavru înnămolit, dar nu a fost încă identificat, însă presupunem că este unul dintre cei doi turişti pe care îi căutăm. Aşteptăm să vină cei de la Medicina Legală sau familia pentru a fi identificat. Deocamdată, nu putem să ne dăm seama nici dacă este cel tânăr sau cel mai în vârstă", a declarat Costea pentru corespondentul MEDIAFAX.

Căutătorii speră ca măcar celălalt turist să fie găsit în viaţă, deşi şansele ca acesta să mai trăiască sunt minime.

Echipele de salvamontişti şi jandarmi au găsit, zilele trecute, în zona în care cei doi turişti au dispărut, mai multe obiecte, printre care o geacă de ploaie, un bocanc şi un rucsac albastru. Toate obiectele au fost recunoscute de către prietenii celor doi, care-i aşteptau pe aceştia în Victoria, potrivit sursei citate.

Cei doi turişti, unul din Târgu Mureş şi celălalt cetăţean ungar, în vârstă de 27 şi, respectiv, 40 de ani, au coborât, duminică, la ora 8.00, de la cabana Podragu, aflată la altitudinea de 2.156 de metri, apoi, în jurul orei 11.00, au mai fost văzuţi la cabana Turnuri, la altitudinea de 1.520 de metri. De la cabana Turnuri, turiştii au coborât spre Valea Arpaşului.

La ora actuală, doar salvamontiştii şi jandarmii sibieni continuă căutările, echipele din Braşov urmând să se alăture colegilor lor vineri dimineaţă.

Echipele mixte formate din salvamontişti şi jandarmi de la Braşov, Victoria şi Sibiu i-au căutat pe cei doi turişti pe Valea Arpaşului, locul unde aceştia ar fi fost luaţi de o viitură, potrivit unor martori.

"Avem date certe, de la doi martori, turişti, care i-au văzut pe cei doi cum au fost luaţi de apă cu tot cu un podeţ pe care încercau să îl treacă", declara marţi comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş, Adrian Şerban.

La sfârşitul săptămânii trecute, când au avut loc inundaţii în zonă, salvamontiştii au intervenit pentru coborârea din munţi a mai multor turişti care se aflau pe creste şi care s-au adăpostit în cabane sau refugii, însă cei doi turişti nu au fost găsiţi nicăieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici