Un fals călugăr a fost prins furând obiecte de cult de pe tarabele din Dealul Mitropoliei

Un fals călugăr a fost prins în timp ce fura obiecte de cult de pe tarabele din zona Dealului Mitropoliei, a informat joi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB).

90 afișări
Imaginea articolului Un fals călugăr a fost prins furând obiecte de cult de pe tarabele din Dealul Mitropoliei

Un fals călugăr a fost prins furând obiecte de cult de pe tarabele din Dealul Mitropoliei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, purtând straie monahale, a fost prins marţi seară în timp ce fura patru brelocuri şi o iconiţă folosind "tactica clientului". Acesta ţinea mai multe bancnote într-o mână şi fura obiectele de cult cu cealaltă. Bărbatul ţinea banii la vedere pentru ca, în situaţia în care este prins, să spună că dorea să cumpere obiectele respective, se arată într-un comunicat al PLMB.

În urma percheziţiei corporale, poliţiştii locali au găsit zeci de obiecte de cult asupra falsului călugăr, iar unul dintre agenţi l-a recunoscut pe bărbat ca fiind "Popa de la Neamţ" - un cerşetor din Centrul Istoric al Capitalei, care cere bani trecătorilor îmbrăcat în straie monahale, sub pretextul că adună fonduri pentru mănăstire.

Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi miercuri de agenţii PLMB şi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat. Unul dintre ei, în vârstă de 51 de ani, a fost văzut fugind cu două icoane ascunse sub geacă, iar altul a furat trei brelocuri cu însemne religioase de pe o altă tarabă, în valoare totală de 18 lei.

Un alt fals călugăr a fost reţinut luni seară de agenţii PLMB în zona Dealului Patriarhiei, după ce poliţiştii au găsit asupra lui două cuţite de 12 şi, respectiv, şapte centimetri. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti preciza că prima armă albă a fost găsită asupra falsului călugăr în momentul în care acesta se prefăcea că îşi caută cartea de identitate, iar a doua în urma percheziţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici