Un fost colonel SIE îi cere preşedintelui Băsescu daune de aproximativ 100.000 de lei

Fostul colonel SIE Ionel Dragomir îi cere preşedintelui Traian Băsescu daune de aproximativ 100.000 de lei în procesul în care solicită ca şeful statului să spună dacă el este "colonelul Dumitrescu" la care a făcut referire în declaraţiile pe tema crizei ostaticilor.

28 afișări
Imaginea articolului Un fost colonel SIE îi cere preşedintelui Băsescu daune de aproximativ 100.000 de lei

Un fost colonel SIE îi cere preşedintelui Băsescu daune de aproximativ 100.000 de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Ionel Dragomir şi-a precizat, miercuri, în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, provizoriu, cuantumul daunelor pe care le cere preşedintelui Traian Băsescu în acest proces, de aproximativ 100.000 de lei.

Totodată, Ionel Dragomir a mai cerut introducerea în cauză a Serviciului Român de Informaţii şi a Serviciului de Informaţii Externe. Instanţa urmează să decidă şi cine este competent să judece această plângere, Tribunalul Bucureşti sau o judecătorie de sector.

În acest proces, fostul colonel SIE cere preşedintelui Traian Băsescu să spună dacă el este "colonelul Dumitrescu" la care a făcut referire în declaraţiile făcute pe tema crizei ostaticilor.

În iunie 2005, preşedintele făcea o dezvăluire din dosarul secret al eliberării celor trei ziarişti. Şeful statului afirma că a existat un personaj care, în timpul crizei, a intoxicat şi scurt-circuitat negocierile. Băsescu spunea că Ohanesian "e prieten cu un fost ofiţer SIE, colonelul Dumitrescu, şi pleacă urechea la ce-i spune acest personaj dat afară din structură".

Din cauza fostului colonel SIE şi a contactelor sale "cu nişte irakieni expulzaţi, la un moment dat s-a creat o chestiune extrem de gravă", a explicat preşedintele.

"Ajunseseră oamenii din SIE, din SRI şi din Direcţia de Informaţii Militare să se bănuiască unii pe alţii, de era să iasă rău de tot. Erau să se împuşte între ei. Vă daţi seama ce ar fi ieşit ?", a spus Băsescu. Preşedintele nu a precizat cum de i s-a permis acestui personaj să acţioneze nestingherit şi să încurce cele trei servicii secrete.

La momentul declaraţiei lui Băsescu, Dragomir era încă ofiţer activ, la scurt timp fiind trecut în rezervă.

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian - unul dintre cei trei jurnalişti care au fost luaţi ostatici în Irak timp de 55 de zile - a negat că ar fi avut legături cu persoane din Serviciul de Informaţii Externe sau cu un anume "colonel Dumitrescu", cel despre care preşedintele Traian Băsescu a afirmat că l-ar fi dezinformat.

La sfârşitul lunii martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea ordinului prin care fostul ofiţer SIE Ionel Dragomir a fost trecut în rezervă, instanţa anulând totodată şi decizia Consiliului de judecată al Serviciului de Informaţii Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici