Un hotel din Harkov, lovit de rachete ruseşti. 11 persoane au fost rănite

Două rachete ruseşti au lovit un hotel din al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, provocând rănirea a 11 persoane, potrivit guvernatorului regiunii, scrie BBC.

161 afișări
Imaginea articolului Un hotel din Harkov, lovit de rachete ruseşti. 11 persoane au fost rănite

Un hotel din Harkov, lovit de rachete ruseşti. 11 persoane au fost rănite

Fotografiile realizate la faţa locului arată hotelul grav avariat. Guvernatorul Oleh Synehubov a declarat că printre răniţi se numără şi jurnalişti turci.

El a spus că două rachete au lovit hotelul miercuri seara.

Conform acestuia, unul dintre răniţi, un bărbat de 35 de ani, este în stare gravă.

Primarul oraşului, Ihor Terejov, citat de agenţia de ştiri ucraineană Unian, a declarat că nu erau militari în hotel în acel moment, ci doar 30 de civili. El a spus că mai multe case şi maşini din apropiere au fost, de asemenea, avariate.

Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat miercuri într-o vizită în Lituania, a cerut aliaţilor occidentali să furnizeze mai multe arme de apărare aeriană. Naţiunea baltică se numără printre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei în susţinerea rezistenţei Kievului la atacul rusesc.

„Sistemele de apărare aeriană sunt ceea ce ne lipseşte cel mai mult. Lupta împotriva dronelor. Sunt fericit că avem acorduri cu Lituania şi cu mulţi alţi parteneri”, a declarat el la Vilnius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
harkov,
rachete,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici