Un leopard de zăpadă a murit la grădina zoologică din Illinois după ce a contractat Covid-19

Un leopard de zăpadă a murit după ce a contractat Covid-19 la grădina zoologică Miller Park din Bloomington, Illinois, relatează CNN.

464 afișări
Imaginea articolului Un leopard de zăpadă a murit la grădina zoologică din Illinois după ce a contractat Covid-19

Sursa foto: Instagram Miller Park Zoo

Rilu, un leopard de zăpadă în vârstă de 11 ani, s-a luptat cu pneumonia indusă de Covid-19 înainte de a muri, potrivit unei postări pe contul de Instagram verificat al grădinii zoologice.

"Rilu a ajuns la Miller Park Zoo în 2011 de la Oklahoma City Zoo", se arată în postare. "În timpul petrecut aici, a avut şapte pui vii care fac acum parte din Planul de Supravieţuire a Speciilor (SSP)".

Leoparzii de zăpadă sunt o specie vulnerabilă, potrivit World Wildlife Fund. Cu o populaţie estimată între 4.000 şi 6.500 de exemplare, principalele ameninţări la adresa supravieţuirii lor sunt vânătoarea, pierderea habitatului şi criza climatică.

Fotograful de animale sălbatice Joel Sartore, care l-a filmat pe Rilu, a adus un omagiu leopardului zăpezilor într-o postare pe contul său verificat de Instagram.

"Suntem foarte trişti să împărtăşim vestea că Rilu, un leopard de zăpadă în vârstă de 11 ani, a murit din cauza complicaţiilor COVID", a spus Sartore.

"Leoparzii de zăpadă se dovedesc a fi extrem de sensibili la această boală, iar aceasta este adesea fatală. Dacă nu v-aţi vaccinat şi nu aţi primit încă un rapel, vă rugăm să o faceţi. Sunt în joc mai mult decât vieţi umane. Vă mulţumim."

Cazuri de animale de la grădina zoologică infectate cu Covid-19 au fost raportate anterior. În decembrie, doi hipopotami au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 la o grădină zoologică din Antwerp, Belgia. Cu o lună mai devreme, trei leoparzi de zăpadă au murit la grădina zoologică Lincoln din Nebraska, din cauza unor complicaţii legate de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici