Un manual altfel. Doi studenţi au venit în ajutorul elevii de clasa a 12-a ce se pregătesc pentru Bac

  • Lecţii interactive online şi platforme cu care petreci zeci de ore în faţa calculatorului.
  • Doi studenţi au creat un manual de informatică care îi ajută pe elevii de clasa a 12-a cu pregătirea pentru Bac.
  • La doar 21 de ani, Ioan şi Melisa, studenţi la mate-info la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, spun că manualul este perfect pentru un elev pasionat de această materie.
4353 afișări
Imaginea articolului Un manual altfel. Doi studenţi au venit în ajutorul elevii de clasa a 12-a ce se pregătesc pentru Bac

Manual de informatică realizat de doi studenţi

„Noi am încercat să oferim rezolvări ale subiectelor oferite de minister, ceea ce cumva face această carte să fie simplă dacă vrei să înveţi singur”, a spus Ioan Daniel Pop, student la informatică.

Şcoala e destul de greu de făcut astăzi, un auxiliar care să te ajute să te pregăteşti, să-ţi dea informaţia necesară, să-ţi dea teoria, un model de rezolvare, cred că este ceva benefic.

Manualul este structurat în trei capitole. În primul găseşti 100 de variante rezolvate, în cel de-al doilea, încă 10 modele de subiecte propuse, iar ultimul îţi explică fiecare noţiune teoretică din cei patru ani de liceu.

Melisa Sarkozi, studentă la informatică, descrie manualul ca fiind „o abordare mai bună, ceva mai fresh şi am încercat chiar să explic fiecare concept, am căutat să nu sar peste lucruri, dacă am vorbit în capitolul anterior de ceva, în capitolul următor am continuat, să fie o trecere cursivă”.

Adriana Coroiu, lector universitar la Universitatea Babeş-Bolyai, spune că cei doi studenţi şi-au asumat un task destul de complicat. Însă, este de părere că au reuşit să construiască un manual foarte util, pentru că are extrem de multe rezolvări.

„Faptul că vin şi ei cu ceva în plus contribuie foarte mut la partea asta ştiinţifică legată de pregătirea de bacalaureat. Contribuie la soluţii mult mai diferite decât la abordarea standard şi tradiţionalistă care poate se face în marea majoritate a liceelor din ţară”, a spus aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici