Un mare brand a dispărut de pe piaţă. Ultimele magazine şi-au închis uşile

Ultimele magazine Debenhams rămase în Marea Britanie şi-au închis porţile sâmbătă, după mai bine de 240 de ani de activitate, relatează BBC.

18674 afișări
Imaginea articolului Un mare brand a dispărut de pe piaţă. Ultimele magazine şi-au închis uşile

Un mare brand a dispărut de pe piaţă. Ultimele magazine şi-au închis uşile

Marca Debenhams va continua să tranzacţioneze online după ce a fost cumpărată de retailerul de modă Boohoo pentru 55 milioane de lire sterline în ianuarie.

La apogeu, existau peste 150 de magazine Debenhams în Marea Britanie, dar lanţul a intrat în administrare în 2019, după câţiva ani de vânzări în scădere. Pandemia a fost ultima lovitură.

În decembrie, proprietarii săi au anunţat că afacerea va fi lichidată şi 12.000 de locuri de muncă pierdute.

După restricţii, 97 de magazine s-au redeschis pentru a permite vânzarea ultimelor stocuri şi au fost închise treptat în ultimele două săptămâni.

România a fost unul dintre principalii furnizori ai grupului Debenhams, circa 4% din produsele din magazine purtând inscripţia „made in România“.

Retailerul britanic a fost prezent în România de două ori şi s-a retras de pe piaţa locală în 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
magazine,
închidere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici