Metoda de furt "Sineşti", extinsă şi la trenuri, în complicitate cu poliţiştii. Un mecanic de locomotivă acuză Poliţia de la Transporturi că le-ar permite hoţilor să fure din vagoane

Un mecanic de locomotivă îi acuză pe poliţiştii de la Transporturi din Ialomiţa că le permit hoţilor să fure din vagoanele de marfă, iar când le-a atras atenţia asupra acestui lucru, mecanicul spune că a fost înjurat. „Probabil trebuie să moară cineva până se iau masuri”, a spus omul pe Facebook.

5906 afișări
Imaginea articolului Metoda de furt "Sineşti", extinsă şi la trenuri, în complicitate cu poliţiştii. Un mecanic de locomotivă acuză Poliţia de la Transporturi că le-ar permite hoţilor să fure din vagoane

Un mecanic de locomotivă acuză Poliţia de la Transporturi că le-ar permite hoţilor să fure din vagoane

Într-o postare pe Facebook, bărbatul susţine că a fost martor cum în gara din Feteşti poliţiştii le-ar fi permis hoţilor să frâneze garniturile de tren, pentru ca apoi să fure din ele.

„Fiind mecanic de locomotivă am asistat cu stupoare în staţia Feteşti cum agenţii de politie TF permit hoţilor din vagoane să frâneze trenuri de marfă pentru a le opri şi putea fura. În ziua de 09.05.2018, fiind în staţia Feteşti, la intrarea unui tren de marfă în staţie, mai multe persoane s-au urcat din mers pe garnitură şi au frânat trenul pentru a fura din vagoane. În tot acest timp doi agenţi de poliţie se uitau pasiv, de la o distanţă de câţiva metri, fără să ia nicio măsură”, spune Radu Moldoveanu pe pagina sa de Facebook.

Bărbatul afirmă că i-a atenţionat pe poliţişti asupra furtului, dar aceştia, în loc să acţioneze pentru prinderea infractorilor, l-au înjurat tot pe el.

„Pentru că mi-am permis să le atrag atenţia celor doi agenţi de poliţie că nu îşi fac datoria, am fost înjurat de către aceştia ca la uşa cortului. Ei, pe peronul gării, urlau şi mă înjurau pe mine, care eram pe locomotivă. Asta este poliţia română. (…) Cazul Sineşti nu este singular, aceasta este o altă ocazie în care poliţia asistă pasiv la furturi”, a mai scris Moldoveanu.

El a spus că a făcut o plângere la Poliţia din Constanţa, unde spune că a sesizat toate cele scrise şi pe pagina sa Facebook.

„Personal am făcut plângere la conducerea Poliţiei Transporturi din Constanţa (…). Poate aşa ajunge şi în atenţia conducerii Poliţiei din România şi se iau măsuri într-o situaţie care durează de ani de zile. Dar probabil trebuie să moară cineva până se iau masuri”, a mai comentat mecanicul de locomotive.

Poliţia Judeţeană din Constanţa a confirmat, vineri. că o plângere cu acest obiect a fost primită, iar ulterior înaintată pentru soluţionare Poliţia Judeţene din Ialomiţa.

La rândul lor, reprezentanţii IPJ Ialomiţa au spus că o cercetările în acest caz sunt deja în derulare.

„Se fac verificări de către o echipă de ofiţeri de la Poliţia Transporturi din Ialomiţa şi Constanţa. Pe 9 mai a fost depusă la Constanţa o plângere în acest sens, iar pe 10 mai aceasta a ajuns la Poliţia Ialomiţa, fiind începute verificările. Se au în vedere toate aspectele, verificările fiind acum în desfăşurare. Ce pot să mai spun este că în data de 9 mai nu a fost nici un apel la 112 care să sesizeze acest aspect”, au spus sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici