Un mediu curat este esenţial pentru sănătatea umană. Cum s-au mobilizat 2400 de tineri să protejeze natura

  • Proiectul “Activăm viitori lideri pentru protecţia naturii” construieşte un program educativ prin intermediul căruia 2.400 de tineri vor lua decizii legate de provocările viitorului.
  • 2400 de tineri vor învăţa concepte de bază legate de activismul civic şi conservarea naturii cu ajutorul instrumentelor moderne de tipul ochelarilor VR (realitate virtuală).
  • Una dintre cele mai provocatoare activităţi este concursul de idei, în urma căreia elevii celor mai bune 5 clase din proiect, vor avea posibilitatea să îşi creeze propriul spatiu tematic dedicat ariei protejate.
229 afișări
Imaginea articolului Un mediu curat este esenţial pentru sănătatea umană. Cum s-au mobilizat 2400 de tineri să protejeze natura

Sursa foto: Facebook / Propark-Fundatia pentru Arii Protejate

Romsilva, Administraţia Parcului Naţional Defileul Jiului R.A în parteneriat cu Fundaţia Propark pentru Arii Protejate a început maratonul activităţilor interactive din licee.

Proiectul  “Activăm viitori lideri pentru protecţia naturii” construieşte un program educativ prin intermediul căruia 2.400 de tineri din Târgu Jiu şi alte 9 oraşe din ţară vor lua decizii legate de provocările viitorului, în special cele legate de protecţia naturii.

2400 de tineri vor învăţa concepte de bază legate de activismul civic şi conservarea naturii cu ajutorul instrumentelor moderne de tipul ochelarilor VR (realitate virtuală), participând la concursuri, tabere şi excursii de studii la Parlamentul European din Bruxelles, spune Gazeta de Sud.

Una dintre cele mai provocatoare activităţi este concursul de idei, în urma căreia elevii celor mai bune 5 clase din proiect, vor avea posibilitatea să îşi creeze propriul spatiu tematic dedicat ariei protejate, pe care îl vor putea folosi apoi, generaţii întregi.

Până în 2024, unele dintre rezultatele aşteptate sunt:

  • participarea a 10 elevi într-o excursie de 3 zile la Parlamentul European la Bruxelles;
  • documentarea a 5 studii de caz din ariile protejate partenere pentru programul de leadership „Viitori Lideri pentru Protecţia Naturii” sub forma unor filme 360;
  • amenajarea unui centru mobil de educaţie ecologică care va călători în 13 licee din cele 5 arii protejate partenere şi Bucureşti;
  • organizarea a 6 tabere de studiu pentru 120 de elevi (aceşti elevi vor forma echipe ce se vor constitui în 5 Consilii Ştiinţifice de Tineret, 5 Consilii Consultative de Tineret pentru ariile protejate partenere şi 1 Cabinet de Consilieri de Mediu al Tinerilor în Bucureşti).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici