Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ pe şantierul unui supermarket

Un muncitor care lucra pe şantierul unui supermarket din Ploieşti a murit după ce un şanţ s-a surpat peste el, marţi dimineaţă.

481 afișări
Imaginea articolului Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ pe şantierul unui supermarket

Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ pe şantierul unui supermarket (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

► Muncitorul care a fost prins, marţi dimineaţă, sub un mal de pământ după ce un şanţ s-a surpat peste el în incinta şantierului unui supermarket din Ploieşti a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova (ISU) Prahova, Marina Dinu, lucrătorii instituţiei au reuşit să-l scoată de sub pământ pe muncitor, însă ulterior bărbatul în vârstă de 44 de ani a murit, în pofida intervenţiei medicilor.

Ea a precizat că în momentul în care a fost acoperit de pământ bărbatul lucra într-un şanţ adânc de doi metri şi jumătate.

Potrivit lui Darius Muşat inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ITM a deschis o anchetă în acest caz.

Darius Muşat a precizat că muncitorul era angajat la o firmă care efectuează, ca subantreprenor, lucrările de canalizare la supermarket.

► Un bărbat care lucra pe şantierul supermarketului Kaufland din Ploieşti a fost acoperit în totalitate de pământ după ce un şanţ s-a surpat în zona în care bărbatul se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, trei echipaje din cadrul ISU intervin pentru scoaterea bărbatului de sub pământ.

Conform sursei citate, până la ora transmiterii acestei ştiri pompierii reuşiseră să-l scoată pe bărbat de sub pământ pe jumătate. Acesta este inconştient, iar salvatorii nu pot comunica cu el.

Reprezentantul ISU Prahova a precizat că este vorba despre un bărbat cu vârsta de aproximativ 40 - 45 de ani.

Grupul german Kaufland a demarat lucrările de construcţie la cel de-al doilea centru comercial din Ploieşti în urmă cu două luni.

Suprafaţa totală a noului centru comercial va fi de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, din această suprafaţă magazinul Kaufland urmând să ocupe peste 7.000 de metri pătraţi, investiţia totală fiind de aproximativ opt milioane de euro. Potrivit planurilor, construcţia va fi gata până în luna octombrie a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici