Un nou caz de abuz sexual, în care este suspectat un poliţist. Părinţii unei adolescente, plângere penală împotriva unui angajat MAI care i-a ameninţat că are "relaţii"

Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a deschis o anchetă după ce la sediul instituţiei a fost depusă o plângere împotriva unui poliţist, acuzat că a încercat să întreţină relaţii sexuale cu o adolescentă în vârstă de 16 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2513 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de abuz sexual, în care este suspectat un poliţist. Părinţii unei adolescente, plângere penală împotriva unui angajat MAI care i-a ameninţat că are "relaţii"

Un nou caz de abuz sexual, în care este suspectat un poliţist. Părinţii unei adolescente, plângere penală împotriva unui angajat MAI

Poliţistul în vârstă de 41 de ani, angajat al Inspectoratului de Poliţie Iaşi, este acuzat de părinţii unei adolecente din Răducăneni că i-ar fi facut avansuri acesteia şi ar fi încercat să întreţină relaţii sexuale cu ea, însă fata a refuzat.

Copila a ajuns acasă şi le-a povestit părinţilor ce a păţit, aceştia formulând deja o plângere penală împotriva autorului.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, Niculina Lisnic, plângerea a fost deja înregistrată la Parchet.

“Există o plângere depusă şi înregistrată la sediul instituţiei, în acest caz fiind începută cercetarea penală”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Niculina Lisnic.

Poliţistul acuzat este angajat al Inspectoratului de Politie Judeţean Iaşi din 2011.

Tatăl tinerei de care ar fi încercat să abuzeze un poliţist: Mi-a zis că îl pot denunţa, are relaţii

Tatăl adolescentei din Iaşi de care ar fi încercat să abuzeze un poliţist, Cătălin Popovici, declară că omul legii i-a spus că îl poate denunţa, deoarece are relaţii ”sus puse”, cum ar fi mama lui, consilier la Primăria Iaşi.

Tatăl adolescentei, Cătălin Popovici, a declarat, joi, presei, că fiica lui obişnuia să îşi ajute vecinii, respectiv pe poliţistul acuzat şi pe soţia lui, la magazinul pe care îl au. Poliţistul din comuna Gorban, judeţul Iaşi, este acuzat că i-ar fi făcut avansuri adolescentei şi ar fi încercat să întreţină relatii sexuale cu ea, în timp ce soţia acestuia nu era acasă.

“Fiica mea a fost la muncă la E.D.G. (poliţistul acuzat - n.r.) şi, în jurul orei 10.30, ieri (miercuri - n.r.), bărbatul a chemat-o la el în dormitor să discute ceva, dar nu i-a zis ce anume. Când a început discuţia, primul lucru a fost <dă-mi un pupic>. Fata a zis nu, şi după asta a sărutat-o pe ureche, pe gât, pe obraz, pe gură şi fata îl respingea. El a început să o descheie la vestă şi a întins-o pe pat, după care a mângâiat-o. Atunci fata s-a ridicat de pe pat şi a plecat acasă. Mie nu a vrut să îmi zică ziua, abia la ora 22 mi-a zis. Este vorba despre un poliţist din comuna Gorban. Soţia poliţistului nu era acasă şi de asta a profitat de ocazie”, a spus Cătălin Popovici.

Adolescenta de 16 ani le-a spus abia miercuri seară părinţilor că a fost la un pas de a fi violată de vecin.

“Fata nu mi-a zis nimic până seara. Când a ieşit de la magazin s-a dus în parc să stea cu un băiat, am trimis-o pe sora ei să îi zică să vină acasă că nu are voie să stea în parc cu băiatul ala. Când a venit acasă, s-a pus pe pat cu sora ei şi cu încă două fete care erau de faţă şi mi-a zis în felul următor: <tată, nu îmi purta grijă cu Bogdan, că el nu îmi face nimic> şi s-a apucat de plâns. Atunci, una dintre fete mi-a zis să am grijă că poliţistul a profitat de ea şi a vrut să o violeze. Îmi venea să mă duc să îi dau foc la casă dar, fiind creştin, nu pot să fac lucrul ăsta, am zis că mă duc la lege şi îl denunţ. El mi-a zis că pot să mă duc oriunde (...) că el are relaţii sus puse, cum ar fi mama lui, care e consilier la Primăria Iaşi. Am zis că îmi iau inima în dinţi şi mă duc să îl denunţ. I-am zis fetei că mergem la Poliţie şi fata a zis <nu, tată, nu mergem nicăieri că mi-e frică să nu mă calce cu maşina”, a afirmat bărbatul.

Tatăl adolescentei din comuna Gorban a depus, joi, o plângere împotriva poliţistului, cercetările fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

“Nu vreau nimic de la el, nu vreau bani, nu vreau nimic, nu vreau decât să fie apărată fiica mea nu să fie violată de un poliţist. Mi-am luat inima în dinţi şi am venit la Poliţie să îl denunţ. Ar merita să fie dat afară din Poliţie şi legea să facă ce trebuie să facă. Nu am nevoie de altceva, vreau să fie protejat copilul meu şi pe lângă al meu şi ceilalţi. Mai am o fată mai mică şi mi-e frică de ce s-ar putea întâmpla”, a mai spus Cătălin Popovici.

Poliţistul are 41 de ani şi lucrează în Inspectoratul de Poliţie Iaşi din 2011, înainte fiind angajat al Poliţiei de Frontieră.

Conform reprezentanţilor IPJ Iaşi, bărbatul este în concediu. Pe lângă ancheta penală declanşată de procurori a fost începută şi o anchetă internă dispusă de şeful IPJ Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici