Un nou deces, după altele două, din cauza gripei. Un bărbat din Timiş şi o femeie din Bucureşti au murit. UPDATE: Un caz mortal şi în Caraş-Severin

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Timiş şi o femeie în vârstă de 71 de ani din Bucureşti. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinaţi anti-gripal, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

5878 afișări
Imaginea articolului Un nou deces, după altele două, din cauza gripei. Un bărbat din Timiş şi o femeie din Bucureşti au murit. UPDATE: Un caz mortal şi în Caraş-Severin

Două noi decese din cauza gripei. Un bărbat din Timiş şi o femeie din Bucureşti au murit. Număr în creştere al victimelor

Un bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Timiş, a murit din cauza gripei. Acesta a confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nu era nevaccinat anti-gripal. Acesta a murit marţi, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Alt pacient care a murit este o femeie în vârstă de 71 de ani, din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat. Şi ea avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinată anti-gripal. Pacienta a murit luni.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătăţii.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

UPDATE: O femeie din judeţul Caraş-Severin a murit din cauza gripei. Femeia nu fusese vaccinată

O femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Caraş-Severin, a murit la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, din cauza gripei. Femeia nu fusese vaccinată, anunţă DSP Caraş-Severin. Numărul de victime creşte la 28 de decese.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de către DSP Caraş-Severin, o femeie în vârstă de 75 de ani a murit, luni, la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş.

Femeia, originară din comuna Obreja, fusese internată în 14 ianuarie la ATI, în stare destul de gravă, cu afecţiuni asociate.

”Virusul gripal a fost confirmat la pacientă de un buletin de analize pozitiv primit ieri de la Institutul Cantacuzino. Pacienta era nevaccinată antigripal”, arată sursa citată.

Medicii recomandă în continuare populaţiei să se vaccineze antigripal şi să evite zonele aglomerate.

Anterior, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a comunicat 27 de decese provocate de gripă de la debutul sezonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici