Un număr de 65 de şcoli din judeţul Vaslui sunt închise din cauza drumurilor blocate

Un număr de 65 de şcoli din judeţul Vaslui sunt închise, luni, din cauza drumurilor blocate de ninsorile abundente şi de viscol, ceea ce a făcut imposibil accesul a peste 6.500 de elevi şi cadre didactice cu mijloacele de transport spre unităţile de învăţământ.

148 afișări
Imaginea articolului Un număr de 65 de şcoli din judeţul Vaslui sunt închise din cauza drumurilor blocate

Un număr de 65 de şcoli din judeţul Vaslui sunt închise din cauza drumurilor blocate (Imagine: Tibi Bologh / MediafaxFoto)

Potrivit situaţiei centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, un număr 64 de şcoli şi un liceu şi-au suspendat cursurile cel puţin pentru o zi, în condiţiile în care atât elevii, cât şi cadrele didactice nu au putut ajunge la unităţile de învăţământ din cauza drumurilor blocate. Toate şcolile închise sunt din 23 de comune ale judeţului, în total fiind afectaţi 6.554 de elevi.

"Numărul unităţilor închise astăzi (n.r.- luni) este mult mai mare faţă de ceea ce am fost anunţaţi în urmă cu o zi de către conducerilor şcolilor cu personalitate juridică. Decizia suspendării cursurilor aparţine în totalitate directorilor de unităţi coordonatoare, în funcţie de situaţia existentă la momentul luării hotărârii. Oricum, recomandarea noastră este să se facă în aşa fel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea şi chiar viaţa copiilor şi a cadrelor didactice", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Şcolile închise luni şi în zilele următoare, după caz, vor recupera orele pierdute în semestrul al doilea, au decis oficialii ISJ Vaslui, printr-un program stabilit de fiecare unitate de învăţământ în parte.

Tot din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic 37 de localităţi din judeţul Vaslui sunt fără energie electrică, unele chiar şi de 24 de ore din cauza accesului greoi al echipelor de intervenţie în zonele în care au apărut defecţiunile în reţeaua de distribuţie.

"Echipele E.ON Moldova Distribuţie au intervenit, dar nu au reuşit să ajungă la toate liniile afectate de intemperii din cauza drumurilor înzăpezite. S-a intervenit în teren inclusiv pe parcursul nopţii, însă în acele zone unde accesul spre defecţiuni a fost posibil. Oricum, situaţia localităţilor nealimentate este într-o continuă dinamică, o parte din localităţile rămase fără curent duminică fiind realimentate, însă au apărut altele", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova, Sorin Munteanu.

Cele mai afectate zone cu localităţi rămase fără energie electrică rămân în continuare nordul şi estul judeţului Vaslui.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici