Un pacient mutat la alt spital, după incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, a murit

Unul dintre cei 18 pacienţi mutaţi la alt spital în urma incendiului care a izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi a murit, miercuri după-amiaza, medicii spunând că acesta era oricum în stare gravă încă dinainte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

527 afișări
Imaginea articolului Un pacient mutat la alt spital, după incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, a murit

Un pacient mutat la alt spital, după incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, a murit

Bărbatul a decedat miercuri după-amiază, după ce fusese transferat de la Institutul de Boli Cardiovasculare, la Institutul Regional de Oncologie (IRO) în stare foarte gravă, în urma incendiului de la etajul 6 al unităţii medicale.

Pacientul a intrat în stop cardio-respirator cu puţin timp înainte de a fi internat la IRO şi a fost resuscitat de către personalul medical din Secţia de Cardiologie, dar fără rezultat.

"Este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 de ani din Iaşi care făcea dializă şi avea şi probleme cardiace. El fusese transferat de la noi la Cardio, apoi, în urma incendiului, a fost trimis din nou la noi, însă incendiul nu are nicio legătură cu decesul acestuia. El era în stare gravă înainte de acest incendiu şi nu a fost afectat în vreun fel de incidentul care a avut loc noaptea trecută", a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

Incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri în staţia de sterilizare, aflată la ultimul etaj. 18 pacienţi au fost mutaţi la alte unităţi medicale, iar pompierii au reuşit, după şase ore, lichidarea focului.

Reprezentanţii ISU Iaşi au precizat că Institutul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici