Un profesor englez de la o şcoală din Sibiu, diagnosticat cu gripă AH1N1

Un profesor englez sosit pentru schimb de experienţă la un liceu din municipiul Sibiu a fost diagnosticat cu gripă AH1N1 şi este izolat într-o locuinţă, sub tratament.

28 afișări
Imaginea articolului Un profesor englez de la o şcoală din Sibiu, diagnosticat cu gripă AH1N1

Un profesor englez de la o şcoală din Sibiu, diagnosticat cu gripă AH1N1 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Profesorul a sosit la Sibiu cu o delegaţie care mai cuprinde zece persoane, la un schimb de experienţă la Grupul Şcolar Industrial Energetic Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor liceului, profesorul a dat semne de îmbolnăvire marţi la prânz şi a fost consultat, în prima fază, de medicul şcolii.

Acesta a suspectat infectarea cu virusul AH1N1 şi a chemat Ambulanţa, bărbatul fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu, la Secţia Boli Infecţioase, unde s-au recoltat analize.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, rezultatele au sosit vineri după-amiază şi au confirmat că profesorul englez este infectat cu virusul AH1N1. Acesta este izolat de restul grupului într-o locuinţă de protocol, iar colegii săi de delegaţie sunt izolaţi şi ei la hotel, deşi niciunul nu are simptome ale bolii.

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu monitorizează acum elevii şi personalul de la Grupul Şcolar Industrial Energetic Sibiu şi încearcă să stabilească toate persoanele cu care a intrat în contact profesorul englez.

Specialiştii spun că riscul infectării este minim deoarece profesorul nu a stat prea mult timp foarte aproape de elevi sau de profesori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici