Un senator PNL avertizează: Cine lucrează cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii riscă să piardă tot!

Senatorul PNL, Florin Cîţu, a avertizat, sâmbătă, pe Facebook, pe cei care lucrează cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii că riscă să piardă tot, fiindcă FDSI ar putea fi desfiinţat pentru că e neconstituţional.

1100 afișări
Imaginea articolului Un senator PNL avertizează: Cine lucrează cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii riscă să piardă tot!

Un senator PNL avertizează: Cine lucrează cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii riscă să piardă tot!

„OUG care reglementeaza fondurile suverane de investiţii este neconsitutional. Fără dubii. Nu are sens să mai discutăm despre asta acum. PSD+ALDE vor ignora acest lucru şi vor merge mai departe. Sunt disperaţi. Ministrul finantelor publice va numi, aşa cum îi permite legea, pentru 18 luni conducerea FSDI ţi vor incepe jaful.”, a scris, sâmbătă, Florin Cîţu, pe Facebook.

Senatorul PNL a prezentat ce urmează să se întâmple din punct de vedere legislativ cu privire la OUG dat pe FDSI.

„Proiectul de lege pentru aprobarea OUG va ajunge întai la Senat unde PSD+ALDE+UDMR vor vota pentru. Chiar dacă ŞTIU foarte bine că acest OUG este neconstiţutional. După aceea proiectul de lege pentru aprobarea acestui OUG va ajunge la Camera Deputatilor unde PSD+ALDE+UDMR îl vor INGROPA. Va ramâne la CD mult şi bine aşa cum a ramas şi în cazul OUG care supraimpoziteaza contractele de munca part-time. Pentru a nu putea fi atacate la CCR. FSDI va continua să functioneze atât timp ca Dragnea şi gasca lui de hoţi vor avea majoritatea în Parlament.” a spus liberalul.

Florin Cîţu îi avertizează „prieteneşte” pe toţi cei care vor să încheie contracte cu FSDI.

„Imaginati-vă, de exemplu, ca FSDI reuşeste să păcălească câţiva investitori să cumpere obligaţiuni emise de această instituie. Peste câteva luni FSDI se desfiinteaza pentru ca este neconstituţională. Deşi, nu cred că există vreo agenţie de rating care sa ofere rating unei instituţii cu un risc mare de a fi desfiinţată. Iar investitorii nu cumpară obligatiuni dacă nu exista rating. Totusi, eu vreau sa va avertizez ca riscaţi să pierdeţi tot dacă intraţi în relatii contractuale cu FSDI”, a spus Cîţu.

Senatorul PNL a reamintit că liberalii vor ataca la CCR OUG-ul care a stat la baza înfiinţării FSDI imediat dupa preluarea guvernării.

„Şi cu siguranta CCR va declara înfiintarea FSDI neconsituţională ceea însemna că o să fie desfiinţat şi toţi cei care au contracte cu FSDI vor pierde tot. (...)Este mult mai simplu ca toţi cei care vor să lucreze cu FSDI să aştepte mai întai decizia CCR.”, a conchis liberalul.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, la finalul şedinţei de joi a Guvernului, că Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care trasează cadrul legislativ general pentru înfiinţarea mai multor fonduri suverane de investiţii.

Scopul ordonanţa de urgenţă creează cadrul general privind condiţiile pe care o societate reglementată de Legea societăţiilor nr. 31/1990 trebuie să le îndeplinească pentru a fi considerată Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Întrebat dacă a reintrodus în forma actului normativ adoptat, joi, de Guvern obligativitatea de a respecta ordonanţa de urgenţă nr. 9 privind managementul corporativ, Teodorovici a răspuns: "Da, aşa este este introdusă această obligativitate, dar pentru discuţia care companii vor fi parte a acestui fond va fi una ulterioară care va fi stabilită prin hotărâre de Guvern care vor fi aceste companii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici