Un Spital Modular cu 52 de paturi se deschide luni la Constanţa

Un Spital Modular, care va completa serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şi care este dotat cu 52 de paturi, se deschide luni la Constanţa.

3144 afișări
Imaginea articolului Un Spital Modular cu 52 de paturi se deschide luni la Constanţa

Sursa foto: Facebook/Primăria Constanţa

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, acesta este primul spital public realizat la Constanţa în ultimii 40 de ani. Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa şi asigură completarea serviciilor medicale pentru această unitate.

Ministerul Sănătăţii a aprobat noua structură a SCBI, personalul a trecut printr-un program de pregătire şi a fost instruit să utilizeze noile instalaţii de ventilaţie.

Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie şi laborator.

Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanţă magnetică (RMN) şi un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro.

„Asistăm la un mare moment pentru Constanţa. De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraş, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că aşteptările noastre au fost mari şi am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa.

Conform primăriei, beneficiul maxim al acestui tip de construcţie este viteza de execuţie, mobilitatea şi versatilitatea. De exemplu, poate fi uşor transformat în spital de campanie şi îndeplineşte toate cerinţele pentru gestionarea şi tratarea unor boli infecţioase cu risc mare de răspândire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici