Un tânăr a dezvoltat o aplicaţie pe mobil care oferă sprijin persoanelor depresive în perioada pandemiei

  • Studiile arată că 40% dintre români sunt mai stresaţi şi mai nervoşi în pandemie
  • Daniel Barbu a creat o aplicaţie dedicată persoanelor depresive
  • În prezent, peste 1.000 de utilizatori folosesc aplicaţia anti-depresivă a lui Daniel
328 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a dezvoltat o aplicaţie pe mobil care oferă sprijin persoanelor depresive în perioada pandemiei

Un tânăr a dezvoltat o aplicaţie pe mobil care oferă sprijin persoanelor depresive în perioada pandemiei

Un studiu arată că peste 40% dintre români sunt mai trişti, mai nervoşi şi se simt mai singuri în pandemie.

Un tânăr de 27 de ani a făcut din asta o oportunitate de business şi a creat o aplicaţie care te ajută să lupţi împotriva depresiei.

„Ai un loc în care tu lucrezi la lucruri, introduci stările, arăţi cum te-ai mai simţit. Specialistul poate verifica, îţi poate da mai multe lucruri de făcut. Te poate ajuta mai mult şi între şedinţe. Nu veniţi, vă vedeţi o oră sau două, o dată la o săptămână sau la două şi după aceea gata, ne mai vedem peste încă o săptămână.

De exemplu, dacă mi-e greu să dorm, pot să fac o discuţie despre insomnie şi să-mi explice nişte tehnici, ceea ce la 02:00 dimineaţa când chiar ai problema respectivă n-o să poată să-ţi răspundă nici psihoterapeutul la telefon sau orice altcineva. Dar ai acest instrument”, explică Daniel Barbu, creatorul aplicaţiei „I’m Fine”.

Alana este unul dintre psihoterapeuţii care se folosesc de această aplicaţie pentru a ţine legătura cu clienţii săi pe care îi ajută să treacă peste momentele dificile din viaţa de zi cu zi.

Eu cu pacientul respectiv păstrăm legătura. Eu pot să-i dau teme de casă, pot să-i programez şedinţe. Ţi se arată şi un grafic al propriei tale dispoziţii pe parcursul unei perioade de timp şi poţi să vezi cum ai evoluat. Posibil oarecum să fi devenit şi mai deprimaţi pentru că stăm mai mult în casă, nu mai putem face activităţile pe care înainte le făceam, multe dintre oportunităţile pe care înainte le aveam acum sunt limitate”, explică Alana Balteş.

Aplicaţia are în reţea 115 terapeuţi prezenţi în 28 de oraşe din ţară, iar cei peste 1.000 de utilizatori sunt încântaţi de rezultate.

„Sunt pur şi simplu lucruri prin care trecem şi care îşi lasă amprenta într-un fel sau altul asupra noastră şi am ajuns într-un punct în care mi-am dat seama că am nevoie de o îndrumare. Am simţit că aplicaţia asta a venit în suportul terapiei. Terapia era principala care dădea rezultate, iar aplicaţia era cea care facilita cumva comunicarea între noi, datul temelor”, explică Lucia, una dintre persoanele care utilizează aplicaţia.

O şedinţă la terapie cu un specialist te va costa între 60 şi 200 de lei. 

Aplicaţia I’m fine, în Daniel a investit alături de colaboratorii săi peste 100.000 de euro, e disponibilă de 6 luni în App Store şi Google Play. 

Lansarea oficială a aplicaţiei va fi făcută pe 18 ianuarie, adică de Blue Monday, zi declarată cea mai depresivă din an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici