Un tânăr de 24 de ani, suspect în cazul tâlhăririi mamei vicepreşedintelui CJ Argeş

Un tânăr de 24 de ani, din comuna argeşeană Izvoru, este suspectat în cazul tâlhăririi şi violării mamei unuia dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş, acesta fiind dus, marţi după-amiază, la sediul Poliţiei oraşului Costeşti pentru audieri.

29 afișări
Imaginea articolului Un tânăr de 24 de ani, suspect în cazul tâlhăririi mamei vicepreşedintelui CJ Argeş

Un tânăr de 24 de ani, suspect în cazul tâlhăririi mamei vicepreşedintelui CJ Argeş (Imagine: Viorel Dudău/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Argeş, tânărul a fost identificat după audierea a peste 40 de persoane, o parte dintre acestea fiind suspuse şi testului poligraf.

Tânărul suspectat de violare de domiciliu, viol şi tâlhărie în formă agravantă a fost adus la sediul Poliţiei oraşului argeşean Costeşti pentru audieri, iar dacă va fi găsit vinovat va fi prezentat procurorilor cu propunere de reţinere pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

La ora transmiterii acestei ştiri, acesta este audiat de poliţişti.

Mama unuia dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, a reclamat că, în noaptea de Sfântul Ion, a fost tâlhărită şi violată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, Maria Costache, în vârstă de 77 de ani, care locuieşte singură în comuna argeşeană Izvoru, a reclamat iniţial că a fost tâlhărită, fiindu-i furată din portofel suma de 50 de lei, iar ulterior le-a spus poliţiştilor că a fost şi victima unui viol.

Iniţial, la Postul de Poliţie din Izvoru a fost primit un telefon de la mama vicepreşedintelui CJ Argeş care reclama că o persoană necunoscută a încercat să intre în casa ei. După ce a mers la locuinţa acesteia şi a verificat casa şi împrejurimile, poliţistul a plecat la Postul de Poliţie pentru a-şi lua un coleg, jandarm.

Între timp, potrivit poliţiştilor, bărbatul suspect s-a întors la locuinţa femeii, iar ulterior aceasta a reclamat că a fost tâlhărită şi violată.

"S-a primit un apel telefonic la Poliţia Izvoru, la ora 22.03, iar poliţistul s-a deplasat şi a stat de vorbă cu doamna. A verificat casa şi împrejurimile şi a constatat că un geam din spatele casei este spart. S-a luat după urme, care la un moment dat se pierdeau printr-o grădină, şi a plecat înapoi la post pentru a lua cu el un jandarm, nu înainte ca între timp să intre într-un bar din apropiere, unde a făcut o identificare a celor prezenţi în local. Ulterior, în jurul orei 23.00, s-a primit la Postul de Poliţie un al doilea telefon din partea femeii care anunţa faptul că a fost tâlhărită. Iniţial, nu a reclamat că a fost violată, de ruşine, femeia fiind în vârstă, dar ulterior a revenit asupra declaraţiei şi a reclamat şi că a fost violată", declara purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul Dănuţ Dinu.

Fiul femeii, vicepreşedintele CJ Argeş Florea Costache, a suferit un şoc, probabil la aflarea celor întâmplate şi pe fondul unor probleme medicale mai vechi, acesta suferind de hepatită, şi i s-a făcut rău, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi ulterior la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde este internat în continuare.

Poliţiştii argeşeni au audiat aproximativ 40 de persoane în acest caz, existând indicii că autorul faptei ar fi avut un complice care ar fi rămas de pază în afara casei.

De asemenea, conducerea IPJ Argeş a început o anchetă şi în privinţa modului în care poliţistul de la postul din comuna Izvoru a făcut cercetările în acest caz, în condiţiile în care poliţistul a mers acasă la victimă după ce aceasta a reclamat că cineva a încercat să intre în casa sa, iar după plecarea agentului atacatorul s-a întors şi a tâlhărit-o şi violat-o pe femeie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici