Unde ajung monedele aruncate în Fontana di Trevi din Roma

În timp ce monedele vizitatorilor se aruncă în maiestuoasa Fontana di Trevi din Roma cu urări de dragoste, sănătate sau revenire în Oraşul Etern, ele oferă un ajutor practic unor persoane pe care turiştii nu le vor întâlni niciodată.

2605 afișări
Imaginea articolului Unde ajung monedele aruncate în Fontana di Trevi din Roma

Timp de sute de ani, atunci când se află la Roma, vizitatorii se adună la fântână pentru a-şi pune o dorinţă, urmând un ritual istoric. Puţini se gândesc de două ori la monedele lor.

Astăzi, monedele se adună timp de câteva zile înainte de a fi scoase şi duse la divizia din Roma a organizaţiei caritabile catolice Caritas, care numără găleţile de mărunţiş şi le foloseşte pentru a finanţa o bancă de alimente, o cantină pentru săraci şi proiecte de asistenţă socială.

În 2022, Caritas a strâns 1,4 milioane de euro din fântână şi se aşteaptă să fi strâns şi mai mult în 2023, scrie Reuters.

Roma este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, cu 21 de milioane de turişti.

Scoaterea monedelor este un spectacol şi implică muncitori de la compania regională de utilităţi ACEA care se ţin în echilibru pe marginea vastei fântâni baroce, folosind mături lungi. Monedele sunt apoi predate la Caritas, unde sunt uscate cu uscătoare de păr şi uscătoare de tacâmuri, apoi sortate şi numărate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici