Unii angajaţi de la Avioane Craiova au intrat la lucru

Mai mulţi angajaţi ai Fabricii de Avioane Craiova, aflaţi, vineri dimineaţă, în cea de-a doua zi de proteste spontane, au intrat la muncă pentru a lucra la un motor care trebuie trimis Ministerului Apărării în baza unui contract cu reprezentanţii acestuia, potrivit liderului sindical Victor Peţa.

28 afișări
Imaginea articolului Unii angajaţi de la Avioane Craiova au intrat la lucru

Angajaţii de la Avioane Craiova au reluat protestele (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul de sindicat al Avioane Craiova SA, Victor Peţa, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că mai mulţi angajaţi au intrat la lucru în urma unei înţelegeri cu sindicatele pentru a pregăti şi livra un motor către Ministerul Apărării.

"Mi se pare corect ca dacă cei de la minister au grăbit pentru noi negocierile şi au semnat contractul pentru motoare şi noi să le răspundem cu aceeaşi monedă. Nu am făcut o socoteală câţi sunt, dar sunt salariaţi de la Calitate, Aprovizionare, Vânzări-Contracte, adică cei care aveau legătură directă cu pregătirea motorului să intre", a declarat Victor Peţa.

În baza contractului semnat cu Ministerul Apărării, Fabrica de Avioane Craiova ar trebui să livreze patru motoare, două până la sfârşitul acestei luni, restul până pe 15 decembrie.

Directorul Fabricii de Avioane Craiova, Anatolie Boldişor, a fost huiduit şi fluierat de protestatarii din faţa uzinei în momentul în care acesta şi-a făcut apariţia. După ce a coborât din maşina de serviciu, Boldişor a venit la poartă pentru a se adresa angajaţilor.

"În privinţa contractului cu Ministerul Apărării, probabil ştiţi deja. Banii pentru salarii vor fi livraţi săptămâna viitoare. Cât despre cealaltă problemă, care cred că nu este prioritatea dumneavoastră, o să discutăm miercuri în cadrul Consiliului de Administraţie", le-a spus Boldişor protestatarilor într-un cor de fluierături şi huiduieli.

Imediat după ce directorul Avioane Craiova SA s-a retras spre pavilionul central al fabricii, acolo unde are biroul, liderul de sindicat Victor Peţa li s-a adresat protestatarilor.

"Din păcate, ceea ce aşteptam noi de la dânsul nu s-a întâmplat. Adică să-şi dea demisia. Dacă dumnealui consideră că trebuie să stăm până miercuri în faţa porţii, atunci vom sta. Dacă ei consideră că a ne cere salariile pe ultimele două luni înseamnă o încălcare a legii, atunci să ne dea în judecată", le-a spus Peţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa porţii de acces în uzină se aflau circa 200 de salariaţi.

Vineri dimineaţă, angajaţii Fabricii de Avioane Craiova au reluat protestele declanşate în urmă cu o zi, cerând demisia directorului societăţii, Anatolie Boldişor, aceasta rămânând principala lor revendicare, după ce, joi seară, au primit asigurări că săptămâna viitoare îşi vor lua salariile.

Peste şase sute de angajaţi de la Avioane Craiova au început, joi dimineaţă, să protesteze în faţa fabricii şi au refuzat să intre la lucru, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile pe ultimele două luni, ei solicitând demisia directorului general, Anatolie Boldişor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici