Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor: Considerarea pensiilor militare ca speciale este un act neconstituţional

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” respinge ferm orice asociere a pensiilor militare cu ideea de pensii speciale şi afirmă că hotărârea deputaţilor prin care pensiile militare sunt considerate speciale este un act neconstituţional.

4299 afișări
Imaginea articolului Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor: Considerarea pensiilor militare ca speciale este un act neconstituţional

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor: Considerarea pensiilor militare ca speciale este un act neconstituţională

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul” transmite, printr-un comunicat de presă, că militarii şi poliţiştii au pensii ocupaţionale încă de la Cuza şi au fost mereu în prima linie.

„Această categorie profesională a dovedit acest lucru şi în teatrele de război, apărând pacea lumii, dar şi în timpul pandemiei de coronavirus. Pensiile militare nu sunt speciale şi nu constituie un privilegiu acordat militarilor sau poliţiştilor. Pensiile militare reprezintă recunoaşterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară şi îşi slujesc ţara sub juramant”, se arată într-un comunicat al Uniunii.

Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat a fost iniţiată de preşedintele Uniunii, Gabriel Oprea, în 2015, când era premier interimar.

Membrii Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor spun că au încredere că CCR va respinge proiectul prin care se doreşte tăierea pensiilor de serviciu, declarându-l neconstituţional.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei. Concret, va fi impozitată diferenţa între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii. Decizia deputaţilor a fost luată cu voturi 307 „pentru” şi unul „împotrivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici