Universitatea Bucureşti: 2.100 de locuri la master şi 390 de locuri la doctorat

Universitatea din Bucureşti organizează, în septembrie, concurs de admitere la studiile de masterat pentru 2.100 de locuri finanţate de la buget, iar la doctorat pentru 390 de locuri , informează instituţia de învăţământ superior.

537 afișări
Imaginea articolului Universitatea Bucureşti: 2.100 de locuri la master şi 390 de locuri la doctorat

Universitatea Bucureşti: 2.100 de locuri la master şi 390 de locuri la doctorat (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru admiterea la masterat, Universitatea din Bucureşti oferă un număr de 160 de programe de master, toate acreditate de ARACIS. Universitatea din Bucureşti scoate la concurs 2.100 de locuri finanţate de la buget. Masteratul la Universitatea din Bucureşti are durata de 2-4 semestre, se încheie cu o disertaţie, iar absolvenţii primesc diploma de master", se arată într-un comunicat de marţi al instituţia de învăţământ superior.

Concursul de admitere se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie, înscrierea candidaţilor făcându-se în perioada 8-13 septembrie. Rezultatele vor fi afişate în 22 septembrie.

La concursul de admitere se pot înscrie cetăţeni români, absolvenţi cu diplomă de licenţă sau echivalentul acesteia şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene. Domeniul şi specializarea licenţei necesare pentru înscrierea la fiecare program de masterat sunt stabilite de fiecare facultate şi sunt afişate la sediul facultăţii. Taxa de înscriere variază între 75 de lei şi 200 de lei.

Totodată, Universitatea din Bucureşti organizează concurs de admitere la doctorat, în perioada 14-20 septembrie, pentru care vor fi 390 locuri alocate de la buget. Înscrierile încep pe 1 septembrie şi se încheie pe 11 septembrie, iar rezultatele vor fi afişate în 23 septembrie.

Adresată absolvenţilor învăţământului universitar de lungă durată cu diplomă de licenţă şi diplomă de master/studii aprofundate (cu excepţia promoţiilor anterioare anului 2003), oferta doctorală a Universităţii din Bucureşti include doctorate ştiinţifice şi profesionale.

Admiterea la doctorat se face prin concurs organizat anual de Şcolile Doctorale. Evaluarea candidaţilor are loc pe domenii, de către comisiile special constituite în acest sens, iar criteriile şi probele de evaluare vor fi stabilite la nivelul fiecărei Şcoli Doctorale, fiind afişate la sediul facultăţii.

Înscrierile se vor face la Şcolile Doctorale din cadrul fiecărei facultăţi.Taxa de înscriere variază între 100 de lei lei şi 300 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici