Unul din cei doi supravieţuitori ai accidentului de la Scânteia, mutat la UPU

Unul din cei doi supravieţuitori ai accidentului petrecut, în urmă cu zece zile, în localitatea ieşeană Scânteia, soldat cu 14 morţi, Viorel Chelaru, de 37 de ani, este bine, din punct de vedere clinic, însă i-a fost adus un psiholog pentru a putea trece peste şocul tragediei.

242 afișări
Imaginea articolului Unul din cei doi supravieţuitori ai accidentului de la Scânteia, mutat la UPU

Unul din cei doi supravieţuitori ai accidentului de la Scânteia, mutat la UPU (Imagine: Mediafax Foto)

Dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că starea lui Viorel Chelaru, în vârstă de 37 de ani, care a fost mutat în UPU de la Spitalul de Neurochirurgie, este bună, însă bărbatul are nevoie de un psiholog, în condiţiile în care el nu ştia că rudele lui au murit în accidentul din 14 august, de la Scânteia.

"L-am reevaluat şi pot spune că din punct de vedere clinic este bine. Are însă nevoie, cu siguranţă, de un psiholog care să-l consilieze, astăzi a fost la el şi familia şi nu ştiau cum să-i spună că rudele lui au murit în accident", a declarat Ciuhodaru.

Potrivit aceleiaşi surse, celălalt supravieţuitor al accidentului, Ilie Meşteru, în vârstă de 34 de ani, este, în prezent, tot la Spitalul de Neurochirurgie, starea acestuia fiind stabilă, în cursul zilei de miercuri urmând să fie adus şi el pentru a fi reevaluat medical.

Joia trecută, Parchetul Curţii de Apel Iaşi i-a pus oficial sub acuzare pe cei doi administratori ai firmei VALCRIS Trans, proprietarii microbuzului implicat în accidentul feroviar de la Scânteia, în care au murit 14 persoane, ei fiind informaţi că s-a început urmărirea penală împotriva lor.

Astfel, administratorii Constantin Scântei şi Ionel Dumitriu, în prezenţa avocaţilor lor, au fost înştiinţaţi de procuror de faptul că s-a început urmărirea penală împotriva lor pentru infracţiunile de fals intelectual, uz de fals şi nerespectarea regimului transportului rutier public.

Parchetul Curţii de Apel Iaşi a încetat cercetările faţă de şoferul microbuzului Petrişor Apostu, implicat în accidentul feroviar soldat cu victime, întrucât bărbatul a decedat.

Potrivit investigaţiilor, în 14 august, Petrişor Apostu, în vârstă de 26 de ani, conducătorul microbuzului VW LT-2003, cu număr de înmatriculare IS-05-EEM, având 15 călători, s-a angajat în traversarea căii ferate la trecerea de nivel din comuna Scânteia, judeţul Iaşi, "ignorând semnalele luminoase şi acustice ale sistemelor de semnalizare".

Microbuzul a fost lovit de trenul accelerat care circula pe ruta Braşov - Ploieşti Sud - Bârlad - Iaşi, condus de mecanicul Vasile Buda, aparţinând SC Regiotrans SA Braşov.

În urma impactului, au decedat 13 călători - cinci bărbaţi, şapte femei şi un copil -, iar şoferul Apostu şi doi călători bărbaţi au suferit leziuni grave, care au impus spitalizarea lor, şoferul decedând ulterior la spital.

Microbuzul a fost distrus în totalitate, însă instalaţiile de semnalizare ale căii ferate nu au fost avariate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici