Şoferul microbuzului implicat în accidentul din comuna Scânteia a murit - VIDEO

Şoferul microbuzului implicat în accidentul din comuna ieşeană Scânteia, petrecut, vineri, la o trecere la nivel cu calea ferată, soldat cu moartea a 13 persoane, a murit, luni, în jurul orei 11.00, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi.

1102 afișări
Imaginea articolului Şoferul microbuzului implicat în accidentul din comuna Scânteia a murit - VIDEO

Şoferul microbuzului implicat în accidentul din comuna Scânteia a murit (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că prognosticul medicilor în cazul şoferului microbuzului a fost extrem de rezervat încă de la început şi că a fost "o minune" că medicii au reuşit să-l ţină în viaţă aproape patru zile.

"A fost în şoc traumatic şi hemodinamic. Leziunile abdominale erau foarte importante. Putem spune că a fost o minune că am reuşit să-l ţinem în viaţă aproape patru zile", a spus Ciuhodaru.

Dr. Tudor Ciuhodaru declara, duminică, MEDIAFAX, că prognosticul în cazul celor trei bărbaţi răniţi în accidentul de la Scânteia este rezervat.

Potrivit lui Ciuhodaru, şoferul, în vârstă de 26 de ani, care a suferit multiple leziuni intraabdominale

şi care a fost cel mai grav rănit, a fost operat şi se afla la terapie intensivă, unde era ventilat mecanic întrucât era în stare critică.

Ciuhodaru a spus că un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, adus la Spitalul de Urgenţe din Iaşi de la Spitalul "Sfântu Spiridon", a fost supus unei intervenţii chirurgicale vineri noapte, iar în prezent se află la terapie intensivă, în stare critică, fiind ventilat mecanic. Bărbatul avea o fractură deschisă la gambă, "intens contaminată" şi risca să îşi piardă piciorul drept. De asemenea, victima avea multiple leziuni la mâna stângă, mai multe degete fiindu-i retezate în urma accidentului.

Video Stirileprotv.ro

"Cel de-al treilea pacient a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi, din câte am înţeles, starea lui este un pic ameliorată. Urmează ca apoi să fie adus din nou la noi pentru a-i fi rezolvate leziunile ortopedice. Oricum, în cazul celor trei pacienţi prognosticul rămâne în continuare rezervat întrucât asemenea cazuri pot avea o evoluţie imprevizibilă", declara, sâmbătă, Tudor Ciuhodaru.

Parchetul va înceta cercetările faţă de şoferul microbuzului

Procurorul Mihai Covalciuc de la Parchetul Curţii de Apel Iaşi a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu se va da o soluţie în dosar până nu se vor clarifica toate aspectele privind accidentul, însă vor fi încetate cercetările faţă de şoferul microbuzului, întrucât acesta a decedat.

Parchetul Curţii de Apel Iaşi dispusese începerea urmăririi penale faţă de Petrişor Răzvan Apostu, pentru ucidere din culpă (articolul 178, alineatele 2 şi 5, Cod penal).

Decesul învinuitului determină încetarea urmăriri penale, potrivit procedurii.

Parchetul Curţii de Apel Iaşi a început cercetările pentru ucidere din culpă (articolul 178, alineatele 2 şi 5 Cod penal), neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă (articolul 273 Cp) şi pentru accident şi catastrofă de cale ferată (articolul 277 Cp).

"Din primele cercetări a rezultat că Petrişor Răzvan Apostu nu a oprit microbuzul la trecerea de nivel de cale ferată, nu s-a asigurat, deşi existau indicatoare rutiere, iar instalaţiile de avertizare sonoră şi luminoasă funcţionau normal", spun anchetatorii.

Potrivit procurorilor, ancheta în cazul accidentului de la Scânteia este extrem de complexă, având în vedere numărul mare de victime şi pagubele produse, până în prezent fiind audiaţi mai mulţi martori, urmând ca apoi să fie audiaţi şi patronii firmei de transport căreia îi aparţinea microbuzul. Evenimentul a fost catalogat de către procurori drept catastrofă feroviară ca urmare a numărului mare de morţi şi a pagubelor produse.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Virginia Pralea, declara că şoferul microbuzului implicat în accident a fost sancţionat de şapte ori într-un an de către poliţiştii rutieri pentru depăşirea vitezei legale, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii maşinii şi pentru staţionare şi oprire neregulamentară.

Microbuzul implicat în accident, în care se aflau 16 persoane, a fost lovit de un tren la o trecere de cale ferată în apropierea localităţii ieşene Scânteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici