UPDATE Monica Anisie a primit aviz favorabil. Viitorul ministru al Educaţiei condamnă măsura prin care elevii cu media sub 5 vor urma profesionala: Nu putem să-i pedepsim

Monica Anisie, desemnată pentru Ministerul Educaţiei, a spus la audierea din Parlament că nu este de acord cu măsura prin care elevii cu media sub 5 la Evaluare Naţională sunt obligaţi să urmeze profesionala şi a promis că va reveni la legislaţia anterioară dacă va fi numită. Monica Anisie a primit, miercuri, vot favorabil în comisia specializată din Parlament, în urma audierii sale. Aceasta este desemnată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei în Guvernul Orban.

3675 afișări
Imaginea articolului UPDATE Monica Anisie a primit aviz favorabil. Viitorul ministru al Educaţiei condamnă măsura prin care elevii cu media sub 5 vor urma profesionala: Nu putem să-i pedepsim

Anisie condamnă măsura prin care elevii cu media sub 5 vor urma profesionala:Nu putem să-i pedepsim

Membrii comisiei de specialitate din Parlament au acordat aviz favorabil pentru Monica Anisie, după ce a fost audiată mai bine de trei ore. Au fost 17 voturi „pentru”, 6 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Monica Anisie este profesor de Limba Română la Colegiul Vianu din Bucureşti şi deţine funcţia de preşedinte la PNL Sectorul 2. Aceasta a deţinut funcţia de secretar de stat pe învăţământul preuniversitar în Ministerul Educaţiei, în perioada Guvernării Cioloş.

„În ceea ce priveşte măsura trimiterii trimiterii obligatoriu a copiilor în învăţământul profesional a copiilor care nu obţin media de admitere 5, sunt împotriva acestei măsuri şi voi reveni la legislatia anterioară. Nu cred că există în Ministerul Educaţiei vreun studiu la momentul acesta care să conducă la astfel de măsuri”, a spus Anisie la audierea din Parlament.

Propunerea pentru Ministerul Educaţiei condamnă discursul potrivit căruia invăţământul profesional de calitate este necesar, însă, pe de altă parte, copiii sunt obligaţi să îl urmeze.

„Nu putem, pe de o parte, să pedepsim copiii şi pe de altă parte să fim demagogi şi să spunem că vrem învăţământ profesional, învăţământ dual de calitate, dar în acelaşi timp ducem acolo pe aceşti copii şi transformăm învăţământul profesional în batalionul disciplinar pentru ei”, a mai spus Monica Anisie.

Elevii care obţin sub media peste 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, potrivit Ordinului publicat pe 5 septembrie, în Monitorul Oficial, şi semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Elevii vor putea urma profesionala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici