USL a schimbat membrii Consiliilor de Administraţie ai regiilor autonome din subordinea Consiliului Local Ploieşti şi a mărit indemnizaţiile

Reprezentanţii USL, care după alegerile locale din 10 iunie formează majoritatea în Consiliul Local Ploieşti, au schimbat membrii Consiliilor de Administraţie ale regiilor autonome aflate în subordine şi au aprobat majorarea indemnizaţiilor noilor membri care fac parte din aceste regii autonome.

745 afișări
Imaginea articolului USL a schimbat membrii Consiliilor de Administraţie ai regiilor autonome din subordinea Consiliului Local Ploieşti şi a mărit indemnizaţiile

USL a schimbat membrii Consiliilor de Administraţie ai regiilor autonome din subordinea Consiliului Local Ploieşti şi a mărit indemnizaţiile (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Consiliul Local Ploieşti a adoptat, în şedinţa ordinară din luna august, două hotărâri prin care schimbă componenţa Consiliilor de Administraţie ale celor două regii autonome aflate în subordinea autorităţilor municipale, respectiv Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP) care supervizează activitatea operatorilor de utilităţi din Ploieşti şi Regia Autonomă de Transport Public, care deţine şi operează mijloacele de transport în comun din municipiu.

Astfel, potrivit celor două hotărâri adoptate de CL Ploieşti, componenţa consiliilor de administraţie ale celor două regii se schimbă, ca urmare a modificării configuraţiei politice a Consiliului Local Ploieşti, după cum se arată în expunerea de motive anexată celor două hotărâri.

Totodată, noii membri ai celor două CA, propuşi de USL şi votaţi de majoritatea formată din consilierii USL, au semnat contracte de mandat valabile pe patru ani, care prevăd indemnizaţii mai mari decât cele pe care le-au primit foştii membri ai celor două CA.

Astfel, fiecare membru al CA din cadrul celor două regii va primi lunar o indemnizaţie de 500 de lei brut, indiferent de numărul de şedinţe, iar această indemnizaţie va fi revizuită anual în funcţie de gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă, se arată în contractele încheiate de către membrii CA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RASP, Bianca Patrichi, până acum indemnizaţiile primite de membrii CA al RASP erau în cuantum de 197 de lei, valoare netă, reprezentând 5 procente din indemnizaţia directorului regiei. Din septembrie fiecare membru al CA va primi cu peste 75% mai mult, respectiv 352 de lei lunar.

În ceea ce priveşte Regia Autonomă de Transport Public, surse din cadrul regiei au declarat pentru MEFDIAFAX că până în prezent indemnizaţiile membrilor CA au fost de 34 de lei, sumele primite de către noii membri ai CA urmând a fi de zece ori mai mari, potrivit surselor citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici