USR-PLUS a început campania pentru prezidenţiale. Barna, candidat la preşedinţie: România are o Revoluţie neterminată/ Cioloş: Nu va fi nici preşedinte-jucător, nici preşedinte-spectator

USR-PLUS a lansat, miercuri, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la prezidenţiale. Liderul USR a afirmat că evenimentele din ultimele săptămâni arată că România are o Revoluţie neterminată, ţara având nevoie de mai mult.

687 afișări
Imaginea articolului USR-PLUS a început campania pentru prezidenţiale. Barna, candidat la preşedinţie: România are o Revoluţie neterminată/ Cioloş: Nu va fi nici preşedinte-jucător, nici preşedinte-spectator

USR-PLUS a început campania pentru prezidenţiale. Barna: România are o Revoluţie neterminată

Liderul PLUS Dacian Cioloş a lipsit de la eveniment, din motive personale.

„Avem nevoie de 200.000 de semnături până pe 20 septembrie, astfel încât începând de astăzi ne veţi vedea în stradă alături de cetîţeni pentru că noi suntem o alianţă care strânge semnăturile pe bune. Mi-aş fi dorit ca acest eveniment să înceapă într-un alt context social, însă dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la Caracal, Galaţi şi la eşecul statului în aceste locuri, exact acesta este motivul pentru acre eu şi colegii mei am decis să intrăm în politică. Este nevoie de altceva, de ceva mai mult. Ne dorim o ţară în care următoarele generaţii să îşi dorească să trăiască, ne dorim o ţară cu autostrăzi, ne dorim o ţară în care spitalele să fie curate, şcolile să fie mai bune, iar statul să fie capabili să îşi apere cetăţenii”, a declarat Dan Barna, în Piaţa Universităţii, locul în care a început campania de strângere de semnături pentru candidatura acestuia la alegerile prezidenţiale.

Liderul USR a afirmat că evenimentele din Caracal şi Galaţi arată că România are o Revoluţie neterminată.

„Am ajuns în politică pentru că ne-am săturat de indiferenţa, dispreţul şi incompetenţa cu care politicienii tratează ţara în ultimii 30 de ani. În urmă cu doar trei ani eram un singur anteprenor, priveam politica seara la televizor. Nu m-am gândit nicio clipă că o să ajung să candidez pentru Preşedinţia României. Am văzut că trebuie să ne implicăm în a schimba lucrurile şi este fundamental necesar. Acum 30 de ani părinţii noştri ne-au câştigat libertatea şi astăzi e de datoria noastră să mergem mai departe. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată că România are po Revoluţie neterminată”, a adăugat Barna.

Cioloş: Dan nu va fi nici preşedinte-jucător, nici preşedinte-spectator

Dacian Cioloş scrie pe Facebook, în ziua în care a fost lansată campania de strângere de semnături pentru Dan Barna, că îl sprijină pe acesta la prezidenţiale şi crede că nu va fi niciun preşedinte-jucător şi nici unul spectator.

”Îl sprijin pe Dan Barna la prezidenţiale pentru că e vocea unei noi generaţii. Dan nu va fi nici preşedinte-jucător, nici preşedinte-spectator. Dan Barna va fi un preşedinte-arbitru, un mediator. Un preşedinte care să capete încrederea cetăţenilor români că poate uni, că poate mobiliza toate părţile din societate alături de un nou proiect pentru România. Vrem să câştigăm alegerile prezidenţiale, dar vrem să câştigăm şi alegerile locale şi pe cele parlamentare. Alcătuim un tandem, iar eu voi vorbi în această campanie, la fel ca-n următoarele două, despre guvernare. Pentru că românii vor să ştie de ce vrem să câştigăm puterea şi, mai ales, ce vrem să facem cu ea. Vom strânge, deci, începând de astăzi, semnături pentru candidatul nostru comun şi vom vota cu Dan Barna”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

Cioloş spune că nu a participat la evenimentul de miercuri, de strângee de semnături, din cauza unei situaţii personale.

USR-PLUS a lansat, miercuri dimineaţă, campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale. Candidatul alianţei este Dan Barna.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici